10x
5x
1x
1x

Nijmegen Devils jeugdspeler Floris Vooren vertrokken naar Zweden 

23 augustus 2020

Nijmegen Devils jeugdspeler Floris Vooren vertrokken naar Zweden 

Floris, je gaat bij Lund Giants HC U16 spelen, hoe is dat contact tot stand gekomen?

Mees van Wingerden speelde afgelopen seizoen bij Lund Giants. Toen Lund Giants een buitenlandse speler zocht van 2005 heeft de vader van Mees ze op mij gewezen. Daarna is het contact via de vader van Mees verlopen. Ze hebben eerst gevraagd of ik geïnteresseerd was. Nou, echt wel! Daarna ben ik in juni een weekje ter plekke geweest. Heb de spelers leren kennen en de trainers, ben in het stadion geweest. We hebben samen getraind en ik ben met het team op kamp geweest. Het niveau ligt een stuk hoger dan hier in Nederland en alles wordt daar vanuit de club verzorgd: eigen kleedruimte, de uitrusting, het reizen. 

Bij welk team ga je spelen en hoe is de competitie?

Ik ga spelen bij de U16 van Lund Giants in de Elite competitie. De trainingen starten al begin augustus. Er zijn 4 ijstrainingen per week en 5 landtrainingen. Er worden ongeveer 60 wedstrijden gespeeld, meestal 2 per weekeinde maar ook vaak nog door de weeks. 

Veel reizen?

Ja, best wel. Lund ligt in Zuid Zweden, dichtbij Malmö. We moeten tot zo’n 700 km voor sommige wedstrijden reizen, met de bus. Dat betekent veel schoolwerk in de bus doen. 

Je zit bij een gastgezin?

Klopt, een gastgezin in Lund, dat is via Lund Giants geregeld. 

En ik ga in Lund naar een internationale school. Zal wel wennen worden, alle lessen in het Engels. Het wordt dus qua ijshockey en school een hele uitdaging maar die ga ik graag aan. Ik wil zo veel mogelijk leren en kijken wat ik kan bereiken.

 

Zie ook: http://www.lundgiants.se/grupp/?ID=228661 

Ja, Floris staat er al bij!

Hoofdsponsoren