Nijmegen en Den Bosch eren Alex Andjelic

13 oktober 2021

Ahoud Devils Nijmegen en Red Eagles Den Bosch staan komende zaterdag rond hun onderlinge wedstrijd stil bij het overlijden van Alex Andjelic. Voor de wedstrijd wordt er een minuut stilte in acht genomen en de initialen van de overleden coach staan op de helmen van de spelers.

Daarmee geven de clubs gevolg aan een oproep vanuit Zoetermeer, waar komende zaterdag de BeNe-League-wedstrijd tussen Panters en Heerenveen Flyers als de Alex Andjelic Memorial wordt gespeeld. Komende zaterdag is de verjaardag van Andjelic, hij was 81 jaar oud geworden. Voorafgaand aan de wedstrijd is er een bijeenkomst waar familie en vrienden van Andjelic herinneringen kunnen ophalen aan de man die zo’n grote rol heeft gespeeld in de Nederlandse ijshockeygeschiedenis.

Den Bosch was de eerste club in Nederland waar Andjelic, als speler, actief was. Daarna kwam de op 80-jarige leeftijd overleden geboren Joegoslaaf in Nijmegen terecht, waar hij als speler en bovenal als trainer en coach een enorme indruk achterliet. Andjelic was in de Keizerstad verantwoordelijk voor de opleiding van verschillende generaties topspelers en met een grotendeels uit de eigen opleiding afkomstige ploeg veroverde hij in 1984 het eerste landskampioenschap in de Nijmeegse ijshockeygeschiedenis.

Ook na zijn vertrek als coach naar het buitenland keerde Andjelic nog vaak terug naar Nijmegen en was hij in verschillende rollen ook nog actief voor de club. Aan het begin van deze eeuw was hij ook nog een seizoen actief als hoofdcoach bij Red Eagles ’s Hertogenbosch, toen de ploeg uitkwam in de voormalige Eredivisie.

Hoofdsponsoren