10x
5x
1x
1x

Nijmegen faalt in derde periode: 7-1

Bestuur
8 oktober 2018

De Devils liepen zondagavond tegen de tweede nederlaag in de bekercompetitie aan. In Limburg kwamen de Nijmegenaren in de 2e periode op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van RJ Reed, assist Branden Eden en Nick de Jong, maar daarna stokte het aan Nijmeegse kant. Het was wel de eerste treffer die goalie Rowan Delil van de Eaters moest incasseren in dit nog prille seizoen, maar verder hield Geleen het doel schoon.

Het bleef lang spannend in Limburg. Na de eerste periode 0-0 en de tweede periode 2-1, ging het publiek er echt voor zitten. Beide ploegen faalde in de afwerking en een voorspelling hoe het zou aflopen was moeilijk te geven. De derde periode werd een complete verrassing in negatieve zin. Captain Levi Houkes verwoordde het met “Collectief falen”. Houkes miste een halve minuut voor tijd een penalty shot om de stand wat draaglijker te maken, maar de score van 7-1 bleef op het scorebord staan.

Opwinding was er echter genoeg, een zuivere ‘checking to the head’ op RJ Reed werd niet bestraft, Deniz Mollen werd met puck en al zijn eigen doel in gereden wat door scheidsrechter Pascal Keus werd beloond door het doelpunt voor Geleen goed te keuren en er werd niet ingegrepen op het moment dat beide strafbanken redelijk gevuld waren. Matthew Beer van Geleen meende de toch al fanatieke aanhang te moeten ophitsen gedurende zijn straf. Het mocht allemaal in Glanerbrook. Dat de straftijden bleven steken op 30 minuten voor Geleen en 28 voor Nijmegen was bijzonder.

De Devils zagen de voorsprong van Geleen groeien naar 4-1 in de 51ste minuut, daarna was er eigenlijk geen sprake meer van ijshockey. In de laatste 7 minuten liep Nijmegen tegen 18 strafminuten aan, waaronder 2+10 voor Nick de Jong. De sportbonden hadden deze week uitgeroepen tot “de week van de scheidsrechter”, maar het was zeker in Geleen dè avond van de scheidsrechter. Nijmegen had het verlies aan zichzelf te danken, maar dat de arbitrage direct na afloop op het ijs flessen wijn in ontvangst nam en het Geleense publiek daarvoor bedankte, zet menigeen toch wel aan het denken.

Hoofdsponsoren