10x
5x
1x
1x

Nijmegen geeft duidelijk signaal af, winst in Haagse Uithof: 1-4

Bestuur
30 september 2018

Coach Chris Eimers van de Haagse formatie zal zich een andere start van het seizoen hebben gewenst. Nadat de Landskampioen vorige week de finale om de RBS-schaal verloor van Heerenveen, verloor de landskampioen ook hun eerste thuiswedstrijd. De Ahoud Devils Nijmegen verlieten het ijs met een dik verdiende 1-4 overwinning.

De hele zomer werd al duidelijk dat Nijmegen sterk veranderd is op alle fronten. Duidelijk de ambitie om in de top mee te draaien. Na de 17-1 winst op Tilburg, was de uitwedstrijd tegen Cairox HIJS Hokij Den Haag de eerste echte testcase. Met name in de eerste periode wist Den Haag niet om te gaan met het uiterst gedegen spel van de Ahoud Devils. De Nijmegenaren domineerde, combineerde er op los en met kunst en vliegwerk wist de Haagse defensie het redelijk dicht te houden. De openingstreffer viel al na 55 seconden, Levi Houkes op een assist van Branden Eden zorgde er voor dat Den Haag op achterstand kwam, hetgeen men in de afgelopen seizoenen eigenlijk niet meer gewend was in de Uithof. De Ahoud Devils waren nog niet helemaal gelukkig met de afwerking, 5 maal kregen de Nijmegenaren powerplay in de eerste periode, maar stond het vizier nog niet op scherp.

De tweede periode begon zoals de eerste eindigde. Een oppermachtig Nijmegen kwam in de 23ste minuut op 0-2 door verdediger Roderick van den Hout, vanaf de blauwe lijn verschalkte hij oud Nijmegen goalie Tomislav Herlja die daarbij niet vrijuit ging. Jasper Kick bracht in de 26ste minuut de Haagse formatie nog wel even dichtbij, maar nog geen minuut later herstelde Ritchie van Hulten het verschil en scoorde de 1-3 op aangeven van Nick de Jong en Levi Houkes. De Landskampioen werd dan wel sterker en nam het initiatief, maar een prima functionerende defence en een enorm sterk spelende goalie Deniz Mollen aan Nijmeegse kant zorgden er voor dat de voorsprong de derde periode in werd gebracht.

Den Haag probeerde van alles, maar je zag dat het minder effectief is dan vorig seizoen. Er was wel veel druk op het Nijmeegse doel, maar spelers die er vorig seizoen nog met kop en schouders bovenuit staken zoals topscorer Raymond van der Schuit, werden niet echt gevaarlijk. Naarmate de derde periode vorderde, zag het publiek dat de Nijmeegse formatie al wat verder is dan de Haagse, zowel op het ijs als qua coaching. De wijze waarop het team van Chris Eimers tegen een straf aanliep omdat er verkeerd werd gewisseld (Too Many Men) en zijn vertwijfelde reactie hoe dit had kunnen gebeuren, onderschreef dat. Drie minuten voor tijd scoorde Branden Eden de 1-4 en stelde daarmee de winst veilig.

De Haagse Ooievaar beloonde wel de Man-Of-The-Match aan Haagse kant, dat zal veel moeite hebben gekost want de echte Man-Of-The-Match was absoluut de Nijmeegse goalie Deniz Mollen. Uiteraard was coach Alexander Jacobs tevreden met het openingsweekend: “Volgend weekend weten we waar we staan, 2 topwedstrijden, komende vrijdag thuis tegen Heerenveen en dan zondag naar de Eaters in Geleen, dan zal meteeen al duidelijk zijn hoe de kaarten liggen”.

 

De Ahoud Devils spelen vrijdag 5 oktober om 20:30 de topwedstrijd tegen de Unis Flyers Heerenveen. Kaarten verkrijgbaar via Ticketpoint:

Hoofdsponsoren