Nijmegen komt tekort tegen Dragons

24 december 2022

Ahoud Devils speelde vrijdagavond in eigen stadion een sterke tweede periode, maar kwam uiteindelijk tekort tegen Utrecht Dragons, 3-7. Luc Delcliseur, Bobbi Strople en Zino Vallen scoorden de Nijmeegse doelpunten.

De ploeg van coach Danny Cuomo heeft een smallere basis dan het team van vorig seizoen. Als dan ook nog een paar belangrijke krachten vanwege ziekte of blessures niet aanwezig zijn, dan betekent dat veel ijstijd voor veel van de jonge spelers in het team. Op het ijs stonden voor Nijmegen voor 250 toeschouwers vier verdedigers en negen aanvallers. Utrecht had ook geen volle bank, maar brengt wel duidelijk meer ervaring mee dan Devils en dat was op het ijs in delen van de wedstrijd wel te zien.

Devils begon wel sterk aan de wedstrijd. De ploeg had veel puckbezit en kwam via een prima doelpunt van Luc Delcliseur  al na 2,5 minuut spelen op voorsprong. Die stand bleef tien minuten op het scorebord staan, onder meer dankzij uitstekend keeperswerk van doelman Patrick Vermeulen die een ijzersterke wedstrijd speelde. Vooral enkele saves aan het einde van de wedstrijd kregen het publiek in het Triavium op de banken.

Utrecht had echter de zeer ervaren Kees Slagmolen meegebracht, die liet zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is. Na bijna veertien minuten spelen kon hij van dichtbij zijn hoek uitkiezen en verschalkte de Nijmeegse doelman met een geplaatst schot in de bovenhoek. Bijna een minuut later mocht hij dit nog een keer overdoen en deze keer koos hij voor een laag schot, 1-2. Op de powerplay bediende hij vervolgens Tim Schaasberg voor de derde Utrechtse treffer en tegen de tijd dat het pauzesignaal klonk had Nigel Zwiers er zelfs 1-4 van gemaakt.

Vier mokerslagen in iets meer dan vier minuten spelen. Dat Devils daarna in de tweede periode veerkracht toonde, is dan ook een compliment waard. Op werklust slaagde Nijmegen erin in de openingsfase de nodige kansen te scheppen, waarbij het uiteindelijk tot de 27e minuut duurde voordat Bobbi Strople van dichtbij de puck binnenwerkte. Een powerplay bood Nijmegen daarna de mogelijkheid verder terug te komen in de wedstrijd. Het was er eentje uit het boekje, waarbij een schot van Daan van den Boogaardt perfect van richting werd veranderd door Zino Vallen voor de aansluitingstreffer.

Jakub Corba kreeg daarna de perfecte kans om het duel weer in evenwicht te brengen, maar solo op weg naar de gelijkmaker werd hij onderuit gehaald. Zijn poging daarna om doelman Danny van Gelder te verschalken met een slim penaltyshot strandde, waardoor Utrecht met een krappe voorsprong aan de slotperiode kon beginnen. Hier ging uiteindelijk voorzichtig het licht uit bij Devils, waarbij Schaasberg zijn hattrick completeerde en ook Joel van Baarsen het net achter doelman Patrick Vermeulen wist te vinden om de eindstand op 3-7 te bepalen.

Nijmegen krijgt nu even een ademplauze. Op vrijdag 6 januari moet de ploeg weer aan de bak. Koploper Amsterdam Tigers komt dan op bezoek in het Triavium. Een dag later staat de uitwedstrijd in Geleen op het programma.

Hoofdsponsoren