10x
5x
1x
1x

Nijmegen maakt zich op voor All Star Game 50ste verjaardag

Bestuur
17 augustus 2019

14 September 2019 moet voor de ijshockeyliefhebbers een dag vol herinneringen worden. De gehele dag staat in het teken van 50 jaar ijshockey in Nijmegen. Activiteiten voor jong en oud met als hoogtepunten de All Star Game om 14:30 en de oefenwedstrijd van de Select 4-u Devils Nijmegen tegen de Dinslaken Kobras.

Inmiddels is duidelijk welke oud-gedienden zullen aantreden in de All Star Game. De wedstrijd zal onder leiding staan van de arbiters Harry Halin en Ad Stuiver. Rekeninghoudende met de leeftijden van vele spelers, wordt de wedstrijd gespeeld in 3 periodes van 15 minuten ‘onzuivere speeltijd’, bij onderbrekingen loopt de tijd dus gewoon door.

Jongste deelnemer is de 31-jarige Rick Wijnen, afgelopen seizoen nog spelend op het hoogste niveau bij de Select 4-u Devils Nijmegen. Gedurende de All Star Game zal er van hem definitief afscheid worden genomen als speler bij het eerste team.

De oudste deelnemer heeft de start van het ijshockey in Nijmegen (1968-1969) zelf nog meegemaakt als speler. De 66-jarige Jack Wijlemans was tot en met het seizoen 1974-1975 onderdeel van de toenmalige Nationale Nederlanden Nijmegen, hij komt voor deze wedstrijd speciaal over vanuit Canada.

De aanvalslijn Tommie Speel, Theo Krüger en Frank Janssen zal ook van de partij zijn. Deze lijn gaat de historie in als één van de beste aanvalslijnen in de Nederlandse IJshockeysport. Ook in de verdediging een hoop bekende namen, Ronnie Plamont bindt zijn schaatsen weer onder, maar ook Robert Prick van Wely, Robert Herckenrath, de import Robert Vrba zullen aanwezig zijn. Jorma Mantere is met zijn 63-jarige leeftijd deze middag de oudste verdediger.

Guido Walenciak zal aan de ene zijde het doel verdedigen, aan de andere kant zal Honoré Loos trachten de zaak gesloten te houden.

De jongens van Stoer, de broers Delcliseur, Andy Tenbult, Frans Fasen, Bob Teunissen, maar ook de Zweed Marcus Abrahamsson en nog vele anderen zullen nog éénmaal komen schitteren in Triavium. De gemiddelde leeftijd van de deelnemende spelers is heel toepasselijk 50 jaar. Zie het allemaal op 14 september om 14:30 uur, de All Star Game in verband met het 50-jarige bestaan van ijshockey in Nijmegen. Toegang is gratis.

Hoofdsponsoren