10x
5x
1x
1x

Nijmegenaren trekken aan langste eind in overtime: Winst op Chiefs Leuven 3-2

Bestuur
5 januari 2019

Ryan Malinowski, goalie van de Chiefs uit Leuven, speelde een weergaloze wedstrijd in Triavium. Bijna 50 minuten lang wist hij elke doelpoging van de Ahoud Devils te keren. De Nijmegenaren leken bij vlagen moedeloos te worden dat de puck er niet in wilde.

Ahoud Devils miste in de verdediging Nick de Jong en noodgedwongen moest aanvaller Ritchie van Hulten zijn plaats in de verdediging overnemen. Tel daarbij op dat ook de aanvallers Jim Gudden (2 wedstrijden schorsing), Kayo van Zoest en smaakmaker RJ Reed (blessure) gemist werden, dan is het duidelijk dat het voor coach Alexander Jacobs een creatief puzzelstuk was. Een van de puzzelstukjes werd ingevuld door Thomas Rozema, nog geen vaste waarde bij de Devils, maar de inzet en de rol van de pas 18-jarige in Nieuw Zeeland geboren Nederlander was erg positief.

Het leek allemaal wel goed te komen in de eerste periode. Tot 4 keer toe kreeg Nijmegen een powerplay en werd met name het aanvalsvlak voor de Pools-Amerikaanse goalie Malinowski gebruikt om te schaatsen. Vele doelpogingen maar even zoveel reddingen. Volledig tegen de verhoudingen in wisten de Belgen wel in de eerste periode een van hun zeldzame uitbraken te verzilveren. In de 14e minuut prikte Rino Dhondt de puck achter Deniz Mollen, 0-1.

De 2e periode verliep moeizamer, Nijmegen liep tegen teveel straffen op. Gedeeltelijk veroorzaakt door de vermoeidheid die de ploeg uitstraalde. Met de gereduceerde selectie werd er veel ijstijd gevraagd aan de spelers en dat breekt nou eenmaal op, zeker na de zware halve finale van afgelopen zondag n wat minder training door alle feestdagen. Adam Logozzo maakte in een powerplay op 8 seconden voor het einde van de 2e periode de 0-2 voor de Chiefs.

In een redelijk gevuld Triavium leek het publiek zich even neer te leggen dat het er niet in zat, maar zoals wel vaker geeft dat op een gegeven moment de Nijmeegse ploeg juist een extra impuls om nog een keer extra aan te zetten. Jeffrey Melissant wist 10 minuten voor het einde eindelijk Malinowski te verschalken en scoorde de aansluittreffer.

Publiek veerde op en stond echt op de banken op het moment dat captain Levi Houkes 5 minuten later de gelijkmaker liet aantekenen op een moment dat Nijmegen in onderdak speelde vanwege een straf tegen Boris van Bergen.

Na 60 minuten prijkte er een 2-2 stand op het scorebord, voor de 2e keer in deze week kon het publiek zich gaan opmaken voor een verlenging. De 3 minuten pauze kwam de Devils goed van pas en direct vanaf het begin van de overtime werd de druk opgevoerd. Al na 27 seconden viel alsnog de beslissing, het was wederom Levi Houkes die scoorde en daarmee matchwinnaar werd.

Doordat dit weekend er geen tweede wedstrijd voor de Devils op het programma staat, kunnen de spelers even 2 dagen extra rust pakken. De Ahoud Devils moeten zich gaan opmaken voor de beslissingswedstrijd in de halve finale voor de Nederlandse beker. Op maandag is er een extra training, op dinsdag de reguliere training waarna op woensdag in Leeuwarden de beslissing zal vallen welke ploeg het tegen Den Haag mag gaan opnemen voor de finale van de beker. Voor deze wedstrijd zijn er GEEN kaarten meer beschikbaar. In het totaal zullen er zo’n 50 Nijmegen fans afreizen naar Leeuwarden om de ploeg te ondersteunen, voor de overige fans is de livestream de enige mogelijkheid om de wedstrijd te volgen.

Mocht Nijmegen tegen Heerenveen aan het langste eind trekken, dan zal de wedstrijd van 11 januari in eigen huis een voorproefje worden van de finale. In Triavium ontmoeten de Ahoud Devils dan de regerende kampioen Cairox Den Haag.

Kaarten zijn te verkrijgen via Ticketpoint (9 Euro), klik daarvoor op onderstaande banner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook aan de kassa vanaf een uur voor de wedstrijd, zijn tickets verkrijgbaar. Prijsstelling aan de kassa bedraagt 11 Euro per ticket.

De organisatie berekend de BTW verhoging nog niet door aan de supporters. Die prijsaanpassing zal pas volgend seizoen gaan plaatsvinden.

 

Hoofdsponsoren