10x
5x
1x
1x

Nog veel werk te doen voor Select 4-u Devils Nijmegen

Bestuur
7 september 2019

Door Jacques Schmoller

Op de avond dat ook de voetbalinterland Duitsland-Nederland werd gespeeld, troffen de ijshockeyers van Select 4-u Devils voor hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen in het eigen Triavium de Duitse Regionalliga-ploeg Hammer Eisbären. Slechts 250 toeschouwers kozen voor een bezoek aan de ijshal in plaats van thuis op de eigen bank of fauteuil live op tv de voetbalklassieker te volgen.

Na een afwachtend en wat onwennig begin aan Nijmeegse kant ontspon zich een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. Het  spel van de thuisploeg kenmerkte zich door veel onzorgvuldigheden en een gebrek aan ‘automatismen’. Wel werd er gedisciplineerd gespeeld en verdedigend sterk geacteerd, tot groot genoegen van coach Alexander Jacobs van Select 4-u Devils. “We hebben in alle drie periodes meer op het doel van de tegenstander geschoten dan onze opponent”, zei de coach na afloop. “Dat bepaalde zaken nog niet zo liepen als gehoopt is logisch: dit is onze eerste wedstrijd na 5 trainingen op het ijs waarbij we niet eens altijd compleet waren.”

Bij regerend landskampioen en bekerwinnaar Select 4-uU Devils zijn verscheidene spelers gestopt of vertrokken, hiervoor in de plaats kwamen er een aantal nieuwelingen waarvan er 4 meededen. Cas Staps moest verstek laten gaan wegens hoge koorts en meerdere door griep gevelde spelers bonden toch de schaatsen onder voor het oefenduel.

Jacobs; “Ook Kay Gielen voelde zich niet lekker en Levi Houkes moest 2 keer overgeven voorafgaand aan de wedstrijd. ” Het weerhield deze 2 ijshockeyers er niet van om toch mee te doen. Devils-speler Kayo van Zoest had vlak voor het einde van de eerste periode een goede mogelijkheid om zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te zetten, maar hij faalde alleen voor de Duitse goalie na een uitbraak. Mede door goed keeperswerk van zowel Deniz Mollen als zijn Duitse evenknie Dragen Marius eindigde het eerste bedrijf met een logische 0-0 tussenstand.

Nadat Van Zoest in de 24e minuut pech had met een schot op de lat, namen de gasten brutaal de leiding: 0-1, om vlak daarna de voorsprong te verdubbelen.  Het werd zelfs 0-3 door Marvin Cohut in de 30e minuut eer Raymond van der Schuit het thuispubliek liet juichen. Zijn 1-3 na een fraaie combinatie met Jeffrey Melissant liet de klasse van Van der Schuit zien. De deze zomer van HIJS Den Haag overgekomen aanvaller tekende ook voor de tweede Nijmeegse treffer (assist Kay Gielen), maar Hammer Eisbären was toen al uitgelopen naar een 1-6 voorsprong na een 1-4 stand na 2 periodes. Het slotakkoord was ook voor de Duitse gasten: geroutineerd liet de met 17 spelers afgereisde ploeg nog voor de eindzoemer de 2-7 en 2-8 aantekenen.

Jacobs: “Over ons spel in de eerste periode ben ik wel tevreden, al haat ik het om te verliezen. De eerste 4 tegentreffers waren allemaal het gevolg van individuele fouten. Ook Deniz keepte vanavond niet zijn beste wedstrijd, al had hij slechts schuld aan één van die individuele fouten. En als je tegen zo’n tegenstander, waarvan er één 150 wedstrijden in de DEL (de hoogste Duitse profcompetitie) heeft gespeeld, met 1-4 achterkomt dan weet je dat de wedstrijd is beslist. Ik ben tevreden over ons gedisciplineerde spel in de eerste periode en over het spel van de derde en vierde lijn, maar er is voordat de competitie begint nog een hoop te doen.”

Select 4-u Devils speelt op zondag 8 september opnieuw een oefenwedstrijd tegen Hammer Eisbären, maar dan in Hamm.

 

 

Hoofdsponsoren