10x
5x
1x
1x

Oplossing bereikt voor kaartverkoop RBS-Wedstrijd !

2 september 2019

Op zondagavond en maandagmiddag zijn er een aantal overleggen geweest om tot een oplossing te komen voor de door Nijmegen geannuleerde kaartverkoop voor de RBS-Schaal. Bij monde van voorzitter Joop Vullers had Nijmegen aangegeven niet mee te willen werken aan een werkwijze waarmee de privacy in geding zou kunnen komen.

Tijdens het overleg op maandagmiddag werd nogmaals door Nijmegen het ingenomen standpunt toegelicht. “Buiten het feit dat wij geen privacygegevens zomaar mogen registreren, was het overdragen van dergelijke gegevens aan Den Haag voor ons het punt waarom ik aangegeven heb dat wij zo niet supporters om kunnen en willen gaan. Dan maar géén wedstrijd om de RBS-Schaal. Gelukkig heeft men in het constructieve overleg deze middag ingezien dat het voorstel van Nijmegen absoluut werkbaar is zonder dat 1 of meerdere vrijwilligers allerlei lijsten moet opstellen. De oplossing verplicht niemand om de privacywet te overtreden en toch kunnen we in controle blijven.”

Ticketpoint is de ticketprovider waar Nijmegen sinds een jaar prima zaken mee doet, Den Haag voert vergelijkbare activiteiten uit met Ticketmaster. “Dat Ticketpoint onze klantendatabase van seizoenkaarthouders en losse kaartverkoop via internet uitbreidt, is voor ons géén probleem, daarmee kunnen we onze supporters alleen maar extra service gaan bieden,” aldus Joop Vullers. De medewerkers van Ticketpoint zijn op de hoogte gesteld van de afspraken en trachten een en ander vanavond en morgenochtend nog in te richten, zodat de voorverkoop wellicht toch morgenavond kan plaatsvinden. Daar zal dan wel een andere kassa voor ingericht worden, naast de kassa om de seizoenkaarten op te halen.

Voor supporters welke een kaart voor de RBS-schaal op 21 september willen kopen, gelden de volgende stappen

  • tegen betaling, bij voorkeur contant, kan men aan de kassa bij Nijmegen één of meerdere vouchercodes kopen voor 10 Euro per stuk
  • via Ticketpoint kan men de vouchercode verzilveren en per vouchercode 1 E-ticket ontvangen, hierbij moet men zich wel registreren met naam en emailadres
  • de naam wordt getoond op de E-ticket en moet overeenkomen met de naam op uw identiteitskaart
  • mocht uw identiteitskaart bij binnenkomst in de Uithof op 21 september afwijken van de naam op de E-ticket, dan kan de organisatie toegang alsnog weigeren. Het doorverkopen van de kaart wordt daarmee tegengegaan en is dus zinloos.
  • bij de entree in Den Haag zal er wel een aparte ingang zijn waar onze eigen Nijmegen-vrijwilligers de E-tickets scannen met scanners van Ticketpoint.

Voor ons is dit de werkbare oplossing en we kunnen dus gewoon zeker met ruim 350 fans aanwezig zijn in Den Haag.

Hoofdsponsoren