Para Antwerpen maatje te groot voor Para AHOUD Devils

13 februari 2023

Antwerpen, 11 februari 2023 door Oscar de Kunder

Na een hartelijk welkom bij de aankomst in Antwerpen ging het para team van de Devils richting de kleedkamers om zich voor te breiden op de eerste uitwedstrijd in Antwerpen. Het team van uit Nijmegen ging een hele zware wedstrijd tegemoet en dat wist assistent coach Laura Knorren ook die coach Anouk de Kok verving door een blessure. Zoals verwacht kwamen de Phantoms razendsnel op de goal af! Alle goede ideeën ten spijt stond het na de 1e periode 6-0 voor de Belgen.

Bij het begin van de tweede periode hadden de Belgen wat wijzigingen doorgevoerd die het team van de Devils goed liggen en een break was daar en zo scoorde Jurrian Raa de 6-1 en zo stonden de Nijmegenaren ook op het scorebord. Halverwege de 2e periode loopt het achterin toch even wat minder,  Devils goalie Landheer heeft al een keer of drie een bodycheck of slee van eigen verdedigers tegen zich aan gehad en springt een beetje uit zijn vel! Hij wordt lachend aangekeken, krijgt een aai over zijn hoofd en 4 doelpunten om z’n oren!

3e periode, het gaat steeds beter met de Nijmegen Devils, ze voelen zich allemaal steeds zekerder op het ijs. De Devils goalie stopt een schot met zijn vanger, hoort de scheidsrechter niet maar is zo geliefd door zijn verdediging dat die hem eigenhandig over de doellijn checken! No goal en de scheidsrechter had al gelukkig af gefloten. Uiteindelijk scoren de Phantoms toch nog 7 goals maar door die ene uitbraak begin 2e periode voelt deze afstraffing toch heel anders en is het een zeer leerzame wedstrijd voor de spelers uit Nijmegen ondanks het verlies van 17-1 zijn we weer vertrokken uit België terug naar Nijmegen.

Hoofdsponsoren