Prima comeback Devils in eerste oefenduel

18 september 2021

Nijmegen Devils is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een nipte nederlaag tegen Groningen. Devils kwam in de slotperiode sterk terug van uit een 1-4 achterstand om overtime af te dwingen, maar zag Groningen in de extra tijd het beslissende doelpunt scoren.

Coach Eric Mater van Nijmegen keek na afloop tevreden terug op de wedstrijd. ‘We hebben een jonge ploeg en Groningen is een sterke tegenstander. Met nog maar enkele trainingen in de benen was het een prima wedstrijd. Ik kan niet anders dan tevreden zijn’, aldus Mater die zijn ploeg overtuigend aan de wedstrijd zag beginnen en in de derde periode sterk terug zag komen.

Groningen had al een oefenwedstrijd tegen Leeuwarden in de schaatsen, maar voor Nijmegen was het de eerste krachtmeting in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het stadium van de voorbereiding was aan beide teams af te zien, maar voor zo’n honderd toeschouwers ontspon zich uiteindelijk een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die goed tegen elkaar opgewassen waren. Daarmee was het voor beide teams een nuttig oefenduel.

Vlot eerste doelpunt

Het eerste doelpunt van Nijmegen viel al vlot. Rick van Haren vond met een handige pass voorlangs Jay Plamont, die de puck achter de Groningse doelman schoot. Het was uiteindelijk de enige treffer in de eerste periode. In de slotminuut liep Devils echter wel tegen een straf op, die de ploeg kort na de pauze fataal zou worden. Groningen zette na de hervatting direct druk op het Nijmeegse doel en forceerde de gelijkmaker.

Nijmegen kreeg wel kansjes, maar de tweede doorgang was duidelijk voor Gijs, dat daarbij een duwtje in de rug kreeg van nog enkele powerplays. Een handig schot in de korte hoek, gevolgd door een goed uitgespeeld doelpunt en een schot van de blauwe lijn zorgden ervoor dat Groningen een comfortabele 1-4 voorsprong mee naar de kleedkamer kon nemen.

Sterke comeback van Nijmegen Devils

In de slotperiode was het daarna de beurt aan Nijmegen Devils om powerplays te converteren in doelpunten. De tweede Nijmeegse treffer viel met een man meer op het ijs, waarbij Boris van Bergen de puck richting het doel schoot en Floris Vooren de doelman kansloos liet met een handige deflectie. Ook de volgende treffer viel met een man meer op het ijs. Yordie Mater stond op de goede plek om een pass voorlangs het doel af te ronden. Tenslotte was het Jay Plamont die met zijn tweede van de avond voor de gelijkmaker zorgde en daarmee de overtime afdwong.

Daarin waren de beste kansen voor Groningen en het paste in het wedstrijdbeeld dat de winnende goal werd gescoord op de powerplay vier tegen drie.

De foto’s van Paul Nicolaassen van IJshockeyfoto.nl:

Hoofdsponsoren