10x
5x
1x
1x

Raymond van der Schuit, topscorer van Den Haag naar Devils Nijmegen

Bestuur
13 maart 2019

De 24-jarige Raymond van der Schuit gaat Cairox HYS Den Haag verlaten en sluit in het komende seizoen aan bij de Ahoud Devils Nijmegen. De succesvolle forward stond al enige tijd op het verlanglijstje van de huidige landskampioen en bekerwinnaar Nijmegen.

Raymond van der Schuit werd in het seizoen 2017-2018 beloond met deĀ Jack de Heer Trofee, een prijs speciaal voor de topscorer op het hoogste niveau in het Nederlandse IJshockey.

Dit seizoen stak hij in het team van Chris Eimers wederom met kop en schouders boven zijn ploegmaten uit en maakte in 40 wedstrijden maar liefst 87 punten (42 goals en 45 assists). In het verleden kwam hij uit voor het talentteam van de Nederlandse IJshockey Academie en de Eindhoven Kemphanen. Het seizoen 2015-2016 vertrok hij voor 1 jaar naar Palm Beach (USA) om daarna 3 seizoenen uit te komen voor HYS Den Haag.

Coach Alexander Jacobs: “Erg goede speler met de juiste mentaliteit en daarnaast veel scorend vermogen”.

Van der Schuit heeft vooral voor de Nijmeegse formatie gekozen omdat hij een nieuw avontuur wilde, gekoppeld aan een club met sportieve ambities. Daarbij, zijn ‘maatje’ Luke Zwartbol verlengde recentelijk zijn contract met de Devils en ook het weerzien met Jeffrey Melissant (in afrondende fase contractonderhandeling), maakte voor de goaltjesdief de keuze wel wat makkelijker.

Zijn teamgenoot afgelopen seizoen bij Den Haag, de topverdediger Jurryt Smid, kwam recentelijk al een contract met Nijmegen overeen.

 

Hoofdsponsoren