10x
5x
1x
1x

RJ Reed keert toch nog een keer terug in Nijmegen

12 augustus 2019

Eindelijk is er duidelijkheid over de start en toekomstige samenwerking met de Regional Liga West. Select 4-u Devils Nijmegen, Geleen en Heerenveen hadden zich al positief uitgesproken over een verdergaande samenwerking en mogelijk zelfs een gezamenlijke competitie met een aantal Duitse Teams. Deze samenwerking werd afgelopen seizoen nog in de ijskast gezet omdat enkele clubs meer voorbereidingstijd wilden. De meerderheid was toen al voor en nu gaat het er toch van komen, in ieder geval een eerste stap.

Voorzitter Joop Vullers noemt het een prima ontwikkeling. “De deelnemende teams in de BeNe-League moeten verder ontwikkelen, maar er zijn grote verschillen in de ambities en de mogelijkheden. Terwijl de ene club met het woord nivelleren eigenlijk bedoeld dat men de voorkeur er aan geeft om het niveau te verlagen, spreekt Nijmegen zich duidelijk uit voor een spannende competitie waarbij clubs in grote mate competitief kunnen zijn, een duidelijk hoger niveau. Een sterkere competitie op termijn verhoogt ook het niveau van de spelers, daar zijn voorbeelden genoeg van. Wij beseffen ons dat deze stap kan gaan leiden tot een geheel andere competitievorm op de langere termijn, maar wat is daar mis mee als het nog beter wordt?”

Om tegemoet te komen aan wensen van clubs en fans, en daarmee ook de groei naar een interessante en stabiele competitie, is een begin gemaakt met samenwerking met teams buiten de BeNe-League. Voor aanstaand seizoen is teams de mogelijkheid geboden om meer wedstrijden te spelen dan in de reguliere BeNe en beker competities. Het bestuur van de BeNe League en het bestuur van EHV-NRW (de Duitse Liga West) hebben dan ook overeenstemming bereikt over een onderlinge samenwerking, welke de naam Inter Region Cup heeft gekregen.

Vanuit de BeNe-League zullen Geleen, Heerenveen, Herentals, Leuven, Luik en Nijmegen deelnemen. Vanuit de Liga West de teams uit Diez, Dinslaken, Hamm, Herford, Neuss en Neuwied.

“RJ Reed keert dus nog één keer terug komend seizoen, maar dan in het shirt van Diez. We zullen dus 3 thuiswedstrijden en 3 uitwedstrijden meer spelen, de Inter Region Cup is een halve competitie. De wedstrijden tegen de Nederlandse en Belgische tegenstanders zullen dus zowel in de BeNe-League ranglijst tellen, maar ook in enkele gevallen voor de ranglijst van de Inter Region Cup. Op welke wijze de halve competitie exact ingevuld gaat worden, zal binnen enkele dagen duidelijk worden. Voor de Select 4-u Devils een extra uitdaging, er was in de voorbereiding geen rekening meer mee gehouden. Deze extra wedstrijden tegen de ongetwijfeld sterkere tegenstanders uit de Regional Liga zullen we in ons programma moeten inpassen. We zullen ongetwijfeld aan de bak moeten en ook wedstrijden verliezen. Spijtig dat niet alle teams de stap willen maken, in ieder geval nog niet het komende seizoen. Het niet door ontwikkelen van de BeNe-League zou wel eens kunnen leiden tot het uiteenvallen van de League en daarmee een verlaging van het totale niveau. Deze samenwerking kan wel eens het juiste fundament zijn voor een stabielere en kwalitatief hoogwaardigere competitie.”

Voorzitter Joop Vullers geeft tot slot aan dat het wellicht voor Heerenveen, Geleen en Nijmegen wat makkelijker is qua reisafstanden. “Aan de andere kant, voor Heerenveen naar Diez (Duitsland) is het 416 kilometer, voor Den Haag zou dat 6 kilometer minder zijn. Ook commercieel kan het voor Nijmegen interessant zijn, maar bij een verdergaande samenwerking, na het komende seizoen, zal er wel wat synergie in regelgeving moeten komen. Het niveau van de Regional Liga is echt wel een stapje hoger.”

Ook commercieel kan het op termijn voor de landskampioen positief uitpakken. Nijmegen kan zijn verzorgingsgebied over de landsgrens met Duitsland trekken en wellicht ook de regio Kleve gaan aansluiten.

Hoofdsponsoren