10x
5x
1x
1x

Select 4-u Devils boekt nipte overwinning in overtime: 2-3

Bestuur
6 oktober 2019

De Select 4-u Devils Nijmegen draait nog steeds niet op volle toeren, toch valt het befaamde kwartje nog steeds de goede kant. Na de nipte overwinning afgelopen vrijdag tegen Herford, werd ook Zoetermeer ternauwernood verslagen. Eerst in de overtime wisten de Nijmegenaren de winst te pakken waardoor er 2 punten bijgeschreven kunnen worden.

Zoetermeer is en blijft voor Nijmegen bij wedstrijden in het Silverdome een lastige tegenstander. Ook vorig jaar had de landskampioen het moeilijk tegen een stug spelend Zoetermeer Panters. Zaterdagavond was dat niet anders. De inmiddels 78-jarige coach Alex Andjelic instrueerde zijn ploeg op een verrassende manier naar het doel van Deniz Mollen, welke na ruim 8 minuten moest capituleren voor een schot van Marko van Leeuwen. De eerste periode was absoluut voor Zoetermeer, vele schoten op het doel maar Mollen stond voor de rest zijn mannetje. Devils zelfs zette daar slechts enkele aanvallen tegenover, maar zonder gewenst succes.

De 2e periode waren beide teams wat meer gelijkwaardig. Zoetermeer oogde wat vermoeider, daar waar Nijmegen nog steeds in een lagere versnelling speelde dan men mag verwachten. De tweede periode kwam het meeste gevaar voornamelijk uit de 2e aanvalslijn van Nijmegen (Houkes, Pataky en Eden). Pas is de laatste minuut van de tweede periode wist Oliver Pataky de gelijkmaker te scoren op een assist van Branden Eden.

Na bijna 48 minuten kwamen de Devils eindelijk op voorsprong. Captain Levi Houkes, afgelopen vrijdag nog de scorer van de game-winning goal, prikte de 1-2 achter de uitstekende goalie van Zoetermeer Cas Neuman. Het was wederom Branden Eden met een assist. In plaats van door te kunnen drukken, scoorde Thomas Borgman 100 seconden later de 2-2 achter Deniz Mollen. Nijmegen overleefde nog een powerplay met 2 man minder en vocht zich letterlijk naar de verlenging. Daarin wist Nijmegen andermaal een straf van Raymond van der Schuit te neutraliseren en bracht Jurryt Smid uiteindelijk op aangeven van Levi Houkes alsnog de overwinning naar de Devils.

Nijmegen heeft nog het nodige werk, vrijdag 11 oktober dient het duidelijk te maken dat de nipte overwinning tegen laagvlieger Tilburg Trappers vorig weekend een vergissing was. De scoringsmachine moet nog op gang komen en wellicht kan dat vrijdag gebeuren. Volgende week zondag volgt dan de kraker in ‘de hel van het Zuiden’ als Nijmegen afreist naar Microz Eaters Geleen.

Voor de wedstrijd tegen Tilburg kunt u kaarten bestellen via Ticketpoint. Klikt u hiervoor op onderstaande banner.

Hoofdsponsoren