10x
5x
1x
1x

Select 4-U Devils heeft opnieuw geen kind aan de jeugd van Tilburg Trappers: 10-0

23 november 2019

Vrijdagavond 22 november speelde Select 4-U Devils de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe coach Frank Gentges. Het werd, zoals verwacht, een ‘makkie’ tegen het team met jonge spelers van Tilburg Trappers. Het kwaliteitsverschil kwam in de uitslag (10-0) nog niet eens ten volle tot zijn recht.

Beide ploegen hadden ook al tegen elkaar gespeeld eerder dit seizoen tijdens het Nederlandse bekertoernooi. Het werd toen in het Triavium 15-1 in Nijmeegs voordeel. En ook in het verdere verloop van het bekertoernooi en bij de eerste wedstrijden van het seizoen in de BeNe-league verloren de Brabanders vaak met grote cijfers. De vasthoudendheid waarmee de Tilburgse spelers van het toekomstteam ieder wedstrijd toch weer blijmoedig aan een wedstrijd beginnen is prijzenswaardig. Dat zo’n wedstrijd niet erg inspirerend is, was aan de spelers van Select 4-U Devils vooral in de eerste periode goed te zien.

In een veel te laag tempo en met veel onnauwkeurige passes werd de puck getracht rond te spelen. Tot aanvallen kwam het daarbij niet. Het was tekenend dat het eerste serieuze schot op het Tilburgse doel, deze avond manmoedig en goed verdedigd door Junior van den Hout, pas na 10 minuten te noteren viel. In bijna alles overheerste de thuisploeg, de focus en beleving waren echter onder de maat.

Het Nijmeegse publiek veerde pas in de 19e minuut op bij de 1-0 van de Canadese ‘import’ Branden Eden met assistentie van Levi Houkes en Jeffrey Melissant. Voordien deden ze dit alleen bij de slechts weinige noodzakelijke reddingen van de Nijmeegse goalie Deniz Mollen en bij onnodige straffen van Nijmeegse spelers.

De 3 aanvallers die gezamenlijk een aanvalslijn vormden en verantwoordelijk waren voor de openingstreffer bepaalden bijna alleen de monsterzege.

Via de periodestanden 1-0, 4-0 en 5-0 was Branden Eden goed voor 3 goals en 2 assists, Jeffrey Melissant tekende voor 2 goals en 3 assists en Levi Houkes droeg zijn steentje bij met 4 assists. Ook Raymond van der Schuit (2 goals), Oliver Pataky (1 goal en 2 assists), Luke Zwartbol (1 goal), Jake Hendriks (1 goal, zijn 10-0 viel 5 seconden voor de laatste zoemer), de opnieuw als verdediger opgestelde Kay Gielen (1 assist) en Cas Staps (1 assist) kwamen ook op het scoreformulier.

Bij Select 4-U Devils ontbraken naast de al langer geblesseerden Jurryt Smid, Ritchie van Hulten en Jay Plamont ook back-up goalie Jefrey Vermeulen en de ervaren verdediger Nick de Jong. Verdediger Boris van Bergen speelde wel weer mee na langdurig blessureleed.

De Nijmeegse ploeg speelt zondagavond 24 november voor de Inter Region Cup om 19.00 uur uit bij het Duitse Dinslaken Kobras.

Op vrijdagavond 29 november ontvangen de Devils de Panters uit Zoetermeer. De ploeg van trainer Alex Andjelic heeft al vaker aangetoond een lastige tegenstander te zijn voor de Devils. Kan de ploeg van Frank Gentges hier in het eigen Triavium verandering in aanbrengen, maak het mee en bestel uw kaarten via TICKETPOINT   .

Hoofdsponsoren