10x
5x
1x
1x

Select 4-U Devils Nijmegen zeker van de halve finale  om de beker

Bestuur
2 november 2019

Select 4-U Devils won vrijdagavond verdiend met 6-3 van Zoetermeer Panters. Hiermee heeft de Nijmeegse ploeg zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Nederlandse beker. Grote man bij Select 4-U Devils was Branden Eden met 3 goals en 1 assist. Of het team van (interim-)coach Rob Delcliseur de bekercompetitie als derde of als vierde afsluit, wordt vanavond beslist.

Voor ruim 500 toeschouwers maakte Select 4-U Devils er in het Triavium een leuke wedstrijd van. Het had daarbij in Zoetermeer Panters, gecoached door de in Nijmegen welbekende Alex Andjelic (inmiddels 79 jaar), een ideale tegenstander. De gasten openden al in de 2e minuut de score via Jared Henderson. De Canadese ‘import’  met Jamaicaanse dreadlocks bewees opnieuw van grote waarde voor zijn ploeg te zijn. Lang konden de ijshockeyers uit Zuid-Holland niet genieten van de voorsprong. De Nijmeegse ploeg antwoordde meteen  en hadden hier nog geen 2 minuten voor nodig. Bij een aanval in een hoog tempo zocht en vond Levi Houkes de 27-jarige Canadees Eden: 1-1.

Het was duidelijk dat voor beide teams iets op het spel stond (ook de gasten hadden nog theoretisch kans op plaatsing voor de halve finale). Het leverde een leuke en aantrekkelijke wedstrijd op, aanvankelijk zonder veel straffen. Al veranderde naarmate het duel vorderde die ‘straffeloosheid’  al snel. Nog voor de zoemer voor de eerste keer luidde liet Select 4-U Devils zien dat het het betere van het spel had: Houkes scoorde 2-1 in de 14e minuut. Hij schoot de rebound binnen nadat Eden het doel met een afstandsschot net had gemist. En Jeffrey Melissant maakte er in de 16e minuut 3-1 van met een vlammend schot . Een ‘slapshot’ terwijl hij anders altijd met een ‘wristshot’ scoort. Voor Andjelic was de ruimere Nijmeegse voorsprong een reden om een time-out aan te vragen. In de openingsperiode werd er echter niet meer gescoord.

De bejaarde coach van Panters zal in de pauze ongetwijfeld zijn spelers duidelijk hebben gemaakt dat er nog een tandje bij geschakeld moest worden. Al duurde het tot de 33e minuut eer dit resultaat had. De Zoetermeerse aanvaller Jay Huisman scoorde 3-2 en vlak erna 3-3 (de laatste in de powerplay).  Ondanks  het Nijmeegse overwicht kon de wedstrijd in deze fase alle kanten op. Select 4-U Devils grossierde in slordigheden tijdens de powerplay, maar de 4-3 van Eden in de 35e minuut  (in een man-meer-situatie) zorgden voor ontspanning in de samengeknepen billen  van het Nijmeegse publiek.

De 50e minuut was cruciaal in deze wedstrijd. Opnieuw Eden was de maker van 5-3 en 34 seconden later leek de score 5-4 te zijn. De Zoetermeerse ‘goal’ werd door scheidsrechter Martin de Wilde afgekeurd , omdat een speler van de gasten in de crease stond. Slechts 24 seconden later werd het daarentegen  6-3: Kay Gielen benutte de rebound die de Zoetermeerse goalie Cas Neuman prijs gaf na een schot van Houkes.  Dit betekende meteen een wissel voor Neuman, zijn plaats werd voor het resterende deel van het duel ingenomen door Kevin Riedijk. Hoewel Panters nog de rand van het Nijmeegse doel trof, weer uitstekend verdedigd door Deniz Mollen, werd 6-3 ook de eindstand.

Hiermee debuteerde interim-coach Rob Delcliseur, geassisteerd door Frank Janssen, met een fraaie en zeer verdiende overwinning. Een duidelijk antwoord van de spelersgroep, weg met de onrust van de afgelopen weken.

Door de zege blijft Select 4-U Devils derde in het bekertoernooi. Vanavond staat de laatste wedstrijd in dit toernooi op het programma: om 20.00 uur in de Haagse Uithof tegen Cairox Den Haag. Microz Eaters Limburg zijn ook nog in de race voor die derde plek. De Limburgers hebben 1 wedstrijd minder gespeeld dan de Nijmeegse ploeg en hebben 3 punten minder. Microz Eaters Limburg heeft nog 2 wedstrijden om Select 4-U Devils voorbij te streven: vanavond uit tegen Zoetermeer Panters en morgenavond thuis tegen Cairox Den Haag. De nummer 3 speelt in de halve finales (in het weekend voor de kerstdagen) tegen de nummer 2  terwijl de nummers 1 en 4 in de andere halve eindstrijd het tegen elkaar opnemen. Vorig seizoen, toen Devils Nijmegen de bekerfinale won, eindigde het team  na het reguliere bekertoernooi de derde plaats.

Komend weekend begint de competitie om de BeNe-League. De Select 4-u Devils openen op zaterdagavond met een wedstrijd in Leuven. De eerst volgende thuiswedstrijd is op 14 november wanneer Cairox HIJS Den Haag naar Triavium komt. Kaarten zijn HIER te bestellen

 

Hoofdsponsoren