10x
5x
1x
1x

Select 4-u Devils start vrijdagavond tegen Hammer Eisbären

Bestuur
4 september 2019

Sinds enkele dagen trainen de Devils op eigen ijs in het Nijmeegse Triavium, de voorbereidingen zijn in volle gang. Eindelijk is het zover, de eerste krachtmeting voor de formatie van trainer Alexander Jacobs is net als vorig jaar thuis tegen Hammer Eisbären. Vrijdagavond gaan om 19:30 de deuren voor de supporters open, aanvang van de wedstrijd is om 20:30.

Er zijn nogal wat wijzigingen in de selectie van de landskampioen. Verdediger Rick Wijnen heeft afscheid genomen van ijshockey op het hoogste niveau, terwijl Justin Evers en Jim Gudden een avontuur in de Randstad aan zijn gegaan en respectievelijk voor Den Haag en Zoetermeer uitkomen. Ook topscorer RJ Reed verliet de Nijmegenaren en speelt komende seizoen in de Regional Liga. Toch is de selectie van de Devils wat ruimer dan afgelopen jaar. Naast de 4 vertrekkende spelers zijn er in het totaal 6 spelers van buitenaf richting de landskampioen gekomen, 3 spelers kwamen afgelopen seizoen niet of nauwelijks in actie en zijn volledig terug.

NIEUWKOMERS:

Vanuit Den Haag werden aanvaller Raymond van der Schuit en verdediger Jurryt Smid overgenomen. Voor Smid is dat een terugkeer op het Nijmeegse nest. Ook Kay Gielen keert terug bij Nijmegen na een jaartje voor Luik Bulldogs uitgekomen te zijn. Aanvaller Kai Willems maakte dezelfde overstap.

Dylano Bijsterbosch is de jongste nieuwkomer, de in Duitsland wonende speler kom over van Tilburg Trappers. Als er 1 speler uitgezien heeft naar het nieuwe seizoen is dat Cas Staps wel. Nijmegen probeerde hem halverwege vorig seizoen te transfereren vanuit Zoetermeer, deze club blokkeerde de overgang op dat moment. De relatie tussen de club in Zoetermeer en Cas Staps maakte het niet mogelijk om daar het seizoen af te maken, waarna hij een aantal maanden voor Mechelen Golden Sharks uitkwam. Staps is er zeker van dat hij bij Nijmegen het plezier in ijshockey weer volledig terug kan vinden.

TERUG OP HET IJS IN NIJMEGEN:

Vanuit de eigen vereniging sluiten na een jaar afwezigheid de aanvaller Jay Plamont, hersteld van een blessure, en Jake Hendriks weer aan. De laatste miste het ijshockey dusdanig dat hij sterk gemotiveerd is om het hoogste level weer te kunnen bereiken. Patrick Vermeulen wordt als derde goalie ook in de selectie opgenomen. Hij zal voornamelijk in de eerste divisie spelen, maar is direct oproepbaar als hij bij de Select 4-u Devils nodig is. Supporters kunnen ook weer genieten van de verdediger Luke Zwartbol. Na een in de halve finale voor de beker opgelopen zware hersenschudding, kwam hij in 2019 niet meer in actie. Inmiddels is hij volledig hersteld en daarmee vaste waarde voor de Select 4-u Devils.

Tot slot, vanuit de jeugdvereniging zijn er 4 spelers welke onder de U21 regel vallen en wat vaker ook hun gezicht en kunsten gaan laten zien bij het eerste team. Daan Mater, Lennard Gerrese, Peter Thijssen en Casper Lepoutre zullen in het kader van het opleidingstraject op toerbeurt betrokken worden.

OPENING VRIJDAG 6 SEPTEMBER TEGEN HAMMER EISBÄREN OM 20:30 UUR

Kom weer geniet van top ijshockey, DISCOVER THE DEVILS, en koop uw tickets door op onderstaande visual te klikken. Laten we er met zijn allen weer een geweldig seizoen van maken !

 

 

Hoofdsponsoren