10x
5x
1x
1x

Select 4-U Devils te sterk voor Mechelen Golden Sharks: 6-1

13 januari 2020

Ook in de BeNe-League bleef Ron Plamont ongeslagen. De coach van Select 4-U Devils voor de rest van dit seizoen leidde op vrijdagavond 10 januari zijn ploeg naar een regelmatige overwinning van 6-1 tegen het Belgische Mechelen Golden Sharks. Het was , na de 10-3 winst tegen Neusser EV om de Inter Regio Cup 5 dagen eerder, de tweede wedstrijd dat de 49-jarige Nijmegenaar vanaf de spelersbank leiding gaf aan het team. Doordat de afwezigheid van Frank Gentges moet de voormalige verdediger Select 4-U Devils naar de bekerwinst voeren en kwalificatie afdwingen in de BeNe-League. 

Met de 6-1 overwinning op een naaste concurrent zijn wat het laatste betreft goede zaken gedaan. Plamont haalde na afloop de druk van zijn spelers door zijn woorden: “Belangrijkste is dat de spelers er weer plezier in krijgen”.  De interim-coach heeft sinds zijn aantreden de ploeg op enkele plaatsen gewijzigd. “Ik heb de speeltijd wat meer gespreid, op deze manier houdt iedereen naarmate de wedstrijd vordert nog adem over.” De wijziging was vooral te zien aan de derde aanvalslijn. Eerder dit seizoen vooral op het ijs om de ‘vedetten’ in de ploeg rust te geven, nu is het een volwaardig lijn die de tegenstander geen moment rust gunt via fore-checking. En deze lijn draait ook zijn shifts mee tijdens de powerplay.  Zo’n aanvallend en jagend Select 4-U Devils was een maatje te groot voor de Mechelse ploeg.

Deze tactiek is echter alleen mogelijk als de defensie waterdicht is. Hoewel de thuisploeg nog verdedigers Boris van Bergen, Jake Hendriks en Nick de Jong miste en Ritchie van Hulten als aanvaller speelde, waren de defensieve taken in goede handen bij Jurryt Smid, Jan Jarabek, Evo Suurhoff en Luke Zwartbol. Bovendien fungeerden Kay Gielen en Olivier Pataky ook in de defensieve lijn. Samen met goalie Deniz Mollen, die zijn uitstekende vorm  van vorig seizoen hervonden had, duldden zij geen tegengoal. Pas in de 56e minuut moest Mollen vissen, al was dit na een actie van de makkelijk scorende Canadees Mike Robinson. Toen was echter de wedstrijd al lang en breed beslist. Select 4-U Devils had namelijk al 6 keer gescoord, netjes verdeeld over de 3 periodes. En bijna iedere goal was van grote schoonheid, al kwam de derde treffer van de stick van Golden Sharks-speler Kevin Miller.  Deze was in de powerplay dermate de kluts kwijt, na constant onder druk te zijn gezet door de Nijmegenaren, dat hij pardoes de puck in zijn eigen doeltje schoof. Aangezien ijshockey geen eigen doelpunt kent, werd de goal aan Branden Eden toegewezen. De Canadees in Nijmeegse dienst had de puck als laatste aangeraakt namens de aanvallende partij.

In de openingsperiode heersten de gastheren waar aanvaller Cas Staps ontbrak wegens een blessure. Select 4-U Devils had niet alleen het meeste puckbezit, het had ook de beste kansen.  Onder de ogen van referee Martin de Wilde, linesman Jeroen Hesselberth, lineswoman Britt Koster en 436 toeschouwers werden er volop kansen gecreëerd. De afwerking was helaas maar matig. In de 6e minuut rondde Jeffrey Melissant een fraaie aanval van Raymond van der Schuit en Van Hulten doeltreffend af. En in de 15e minuut eindigde Eden een Nijmeegse overtalsituatie, waarbij de puck razendsnel van de ene naar de andere Nijmeegse speler ging, met de 2-0.

In het begin van de middelste periode kreeg Mollen de gelegenheid om zijn bovengemiddelde goalie-talenten te tonen. Zijn uitstekende keeperswerk werd door zijn teamgenoten beloond. Na de opmerkelijke 3-0 scoorde Van der Schuit 4-0 in de 35e minuut. Naarmate deze periode vorderde, liet Select 4-U Devils weer de vorm van het begin van het duel zien. Het noopte coach Jesse Raekelboom van Golden Sharks om na het vierde Nijmeegse doelpunt een time-out aan te vragen. Het hielp de bezoekers niet. Zeker niet omdat aanvoerder Levi Houkes in de 42e en 45e minuut toesloeg met 5-0 en 6-0. Vooral de 5-0 leek regelrecht volgens het boekje uitgevoerd te zijn. Eden bediende de vrij voor Mechelen-goalie Mike Gysbrechts staande Houkes met een pass op maat. Deze kon niets anders dan scoren. De late tegentreffer was slechts een smetje op de vertoning van Select 4-U Devils en waarschijnlijk alleen van statistische waarde.

In ieder geval als het aan Ron Plamont ligt: “We bekijken het van week-tot-week, van wedstrijd-tot-wedstrijd.  We hebben een grote selectie, maar veel hetzelfde type spelers. Niet veel jongens die het van veel arbeid moeten hebben. Iedereen moet dat doen waar hij het beste in is dan komen de resultaten vanzelf. Tot het einde van het seizoen is het nu steeds een finale. Dan zien we vanzelf wel of we bij de laatste 8 komen of niet. De winst van vanavond is echter wel een goede opsteker met het oog op de bekerfinale aanstaande woensdag. We zijn op de goede weg  ik heb er alle vertrouwen in, het team is bovendien nog niet compleet.”

Hoofdsponsoren