10x
5x
1x
1x

SELECT 4-U Devils treedt op als één team !

1 december 2019

De Select 4-u Devils waren zich bewust van het “collectief falen” tegen de Zoetermeer Panters in eigen huis. Vanaf het moment dat de wedstrijd in en tegen Luik werd gestart op zaterdagavond stond er één team. De Devils toonden enorme veerkracht en wist dat het een moeilijke avond zou worden met een volle ziekenboeg.

Coach Gentges had slechts een beperkt aantal verdedigers beschikbaar. De gewijzigde opstelling van de lijnen moest dan ook zorgen voor een ander Nijmegen dan de afgelopen weken. “Het is vrijwel een onmogelijke taak op dit moment, bijna een bus vol geblesseerde spelers, we zitten even in een periode dat echt alles tegenzit. Als je dan ziet hoe de jongens het vanavond tegen Luik oppakken kun je niet anders dan trots zijn.”

Een bezoekje aan de Bulldogs in Luik staat bekend als wedstrijden waarbij de thuisploeg vaak het randje op zoekt van het toelaatbare. Zaterdagavond was dat niet anders en ging me er zelfs een aantal malen onbestraft overheen. Referee Tzirtziganis liet vrijwel alles toe wat normaliter bestraft wordt of hanteerde een andere strafmaat. De Luikse aanvaller Alexandre Bremer kwam al in de 2e minuut ‘goed weg’ met een boarding en 2 plus 10 minuten straftijd, terwijl het een overduidelijke checking to the head was. De pas van een blessure teruggekeerde Nijmegen verdediger Boris van Bergen kon daarna de wedstrijd niet vervolgen en werd voortijdig terug naar Nijmegen gebracht.

Deniz Mollen keepte zaterdagavond een wereldpartij. Overduidelijk maakte hij dat de keuze om hem goalie van het jaar 2018-2019 te maken, een zeer correcte beslissing was in Nederland. De eerste periode kwamen de Select 4-u Devils echter ook aan veel aanvallen toe, maar ook de Luikse goalie wist te voorkomen dat er gescoord werd.

In de tweede periode was het verloop nagenoeg hetzelfde, alhoewel er nu voor een checking to the head helemaal geen straf werd gegeven. Nijmegen zag zijn volgende verdediger noodgedwongen vertrekken naar de kleedkamer.  Aanvoerder Houkes ging samen met Oliver Pataky een verdedigingslijn vormen, draaide daarnaast ook nog zijn normale shifts. Jake Hendriks draaide noodgedwongen bijna het dubbele aantal minuten van normaal, aanvaller Kay Gielen regisseerde ook in defensie en Bijsterbosch pakte de nodige minuten om de als verdediger geplaatste aanvallers te vervangen. Eden, Melissant en van der Schuit hadden maar één opdracht, for-checking en wellicht bij een uitbraak de score openen. Niemand uitgezonderd werd er kei en keihard gewerkt.

Opvallend was dat het complete Luik pas op het einde van de tweede periode de score wist te openen. Men had daar wel een dubbele powerplay voor nodig, die men effectief wist te benutten. Met een doelpunt in de 39ste en de 40ste minuut gingen de spelers met een 2-0 stand de derde periode in, waarin Nijmegen in ondertal moest starten. De ploeg van Paul Vincent wist in de derde periode daar direct gebruik van te maken en scoorde de 3-0 direct na de hervatting.

Alexandre Bremer moest in de 3e periode toch nog vervroegd vertrekken. De Luikse aanvaller die meer oog had om de tegenstander fysiek uit te schakelen, kon uiteindelijk met een gamemisconduct voor checking from behind de kleedkamer opzoeken. Twee keer eerder was voor deze man een matchpenalty al op zijn plaats geweest.

Het resterende deel van de wedstrijd kreeg Nijmegen nog zijn kansjes en maakte Mollen nog een aantal fraaie reddingen, het bleef echter bij de in korte tijd door Luik gescoorde 3 powerplay doelpunten.

Aanvaller Jeffrey Melissant: ”Wij weten dat het vrijdag een collectief falen was, dat mag niet gebeuren. We weten ook dat we eigenlijk alles voor elkaar over hebben en als 1 team kunnen werken, dat hebben we vanavond gezien. Ja we verliezen, maar haal bij andere teams eens tijdelijk 5 van de beste spelers weg……daarbij, we speelden in de derde periode noodgedwongen nog maar met 1 echte verdediger, klinkt misschien banaal, maar dan zetten we ondanks het verlies een puike prestatie neer.”

Komende vrijdag, 6 december, komt Antwerpen Phantoms op bezoek in Triavium. Met een inzet zoals tegen Luik kan de ploeg van de Devils zichzelf absoluut een Sinterklaas surprise geven, winst in eigen huis !

U kunt er bij zijn, bestel uw kaarten online via TICKETPOINT  !

 

Hoofdsponsoren