10x
5x
1x
1x

Select 4-U Devils zeker van 5e plaats na monsterzege

4 maart 2020

Vele volgers hadden het al verwacht, maar op dinsdagavond 3 maart haalde Select 4-U Devils de vijfde plaats op de ranglijst in de BeNe-League. De uitermate zwakke tegenstander Tilburg Trappers werd met 1-17 ingemaakt en teruggestuurd naar Noord-Brabant. Dat het een monsteroverwinning zou worden voor de Nijmegenaren was voorspelbaar: eerder dit seizoen werd in de Nederlandse beker al met 16-1 het ijs gedweild met het kleine broertje van het veel sterkere team dat uitkomt in de Duitse Oberliga, het derde niveau daar. Voor de competitie daarna was ook die thuiswedstrijd een prooi voor Select 4-U Devils: 10-0. Bovendien waren de bezoekers van dinsdagavond in andere duels dit seizoen eveneens te zwak om serieuze tegenstand te kunnen bieden. Het is hierom niet meer dan logisch dat het BNL-team van Tilburg Trappers als laatste is geëindigd in de BeNe-League met slechts 1 mager puntje uit 20 wedstrijden.

Hierbij kan je je dan afvragen of deze zwakke ploeg überhaupt iets in deze divisie te zoeken heeft. Regelmatig als kanonnenvoer dienen is nu niet bepaald bevorderlijk voor de spelvreugde van de Tilburgers die misschien wel in hun hart een (vergeefs) sprankje hoop hebben ooit op de langere of korte termijn eens in de Oberliga-formatie te mogen aantreden. En ook voor de tegenstanders valt er bitter weinig eer aan wedstrijden tegen de jonge en kwaliteitsarme Tilburgers te halen. En de toch al niet in grote getalen toesnellende Nederlandse toeschouwers bij ijshockeywedstrijden doe je ook geen plezier met voorspelbare monsterzeges.


Dat dit duel in het Nijmeegse Triavium werd gespeeld en niet, zoals oorspronkelijk gepland, in de Tilburgse ijshal Stappegoor kwam omdat er op dat moment geen ijs beschikbaar was voor deze wedstrijd. Daarom wisselden beide teams van rol: Trappers werd het bezoekende team in de blauwe thuisshirts en Select 4-U Devils fungeerde als gastheer in de witte uitshirts. 

Voor de ogen van 352 toeschouwers en met Martin de Wilde, die zich bij straffen tevens optrad als docent, ontvouwde zich een schouwspel dat met de term ‘eenzijdig’ nog zwak is uitgedrukt. Het leek wel alsof Select 4-U Devils constant met een man meer op het ijs stond. De uitgespeelde kansen van Trappers waren op de vingers van een houtzagerijmedewerker te tellen. De enige tegentreffer die de Nijmegenaren moesten incasseren kwam dan ook uit een slordige breedtepass in het eigen Devils verdedigingsvak tijdens een man-minder-situatie in de 39e minuut  die overigens koelbloedig door Jonas Steeno onmiddellijk werd afgestraft

Het duel was toen al lang en breed beslist. Dankzij 2 goals van zowel Levi Houkes als Nick de Jong en 1 van Kay Gielen nam Select 4-U Devils bij de eerste zoemer een 0-5 voorsprong. Aan het einde van de middelste periode was die voorsprong uitgebreid naar 1-11. Vooral in het laatste gedeelte van deze periode scoorde Select 4-U Devils aan de lopende band.Om het ondanks ‘gallery play’ het in de laatste 20 minuten af te ronden met nog 6 treffers. 

Van de 17 goals werd er maar 1 uit de (daadwerkelijke) powerplay gescoord (0-4) en 1 shorthanded (0-2). Bij Select 4-U Devils scoorde De Jong 4 keer; Branden Eden, Houkes en Wessel Copier 3 keer, terwijl Gielen, Jefrey Melissant, Jay Plamont en Dylano Bijsterbosch 1 keer trefzeker waren. Olivier Pataky had 5 assists. Het goede nieuws voor de Nijmegenaren was ook dat Jurryt Smid de eerste 2 perioden weer meedeed na blessureleed. Goalie Deniz Mollen gaf na de openingsperiode zijn positie aan Jefrey Vermeulen en de 18-jarige aanvaller Peter Thijssen kreeg ook ijstijd waarbij zijn medespelers (vergeefs) probeerden hem in scoringspositie te brengen.Bij Tilburg Trappers begon goalie Brad van Ierland, maar nadat hij 11 keer moest vissen liet hij de rol van schietschijf over aan Almer de Boer.

Deze wedstrijd was de laatste die in het reguliere seizoen 2019-2020 in de BeNe-League werd gespeeld. Select 4-U Devils is nu zeker van de kwartfinales in de play-offs tegen het Belgische Bulldogs Luik dat als vierde eindigde. Deze beginnen komend weekeinde al: zaterdag 7 maart begint de 1 e wedstrijd om 18.45 uur in Luik. Het Triavium is de locatie voor de 2e ontmoeting op zondag 8 maart om 17.45 uur. Eventueel volgt er dan op dinsdag 10 maart nog een 3e treffen om 20.00 uur, wederom in Luik. 

Interim-coach Ron Plamont van Select 4-U Devils waarschuwde voor te veel optimisme: “We hebben weliswaar onlangs met 10-2 van Luik gewonnen, maar dat zegt mij niks. Ze hebben een andere goalie gehaald en door die grote nederlaag zullen ze er extra op gebrand zijn om dit opnieuw te laten gebeuren. Onze spelers zijn gewaarschuwd.”

Kaartverkoop voor de kwartfinale tegen Bulldogs Luik is inmiddels ook gestart !

Verzeker u van een ticket !

Klik op onderstaande banner en bestel uw tickets direct !

 

Hoofdsponsoren