10x
5x
1x
1x

Teamprestatie Select 4-U Devils zorgt voor geweldige monsterzege tegen Bulldogs Luik: 10-2.

15 februari 2020

Vooraf was al bekend dat het voor Select 4-U Devils de weken van de waarheid zouden worden. In de laatste 6 competitieduels moet kwalificatie voor de play-offs afgedwongen  worden. Afgelopen dinsdag viel het kwartje voor de Nijmegenaren net de verkeerde kant op met een 2-3 nederlaag (na verlenging) in Den Haag. Dit werd echter meer dan goedgemaakt op vrijdag 14 februari in de thuiswedstrijd tegen het op de vierde plaats staande Bulldogs uit Luik. Een hardwerkende thuisploeg gaf de Belgische opponent geen enkele  hoop op een goede afloop. Met gedegen verdedigingswerk, een bij vlagen fantastische goalie en een geconcentreerde aanval die bijna iedere aanval verzilverde werden de bezoekers via de periodestanden 4-0, 3-1 en 3-1 vakkundig opgerold met 10-2. Voor Select 4-U Devils zijn de play-offs van de BeNe-League weer een stap dichterbij.

Na een open beginfase waarin beide ploegen regelmatig in het aanvalsvak kwamen, opende de Slowaakse verdediger Jan Jarabek in Nijmeegse dienst de score. Hij kwam op het doel van Bulldogs-goalie Pasquale Spano inrijden en kreeg precies op tijd een pass van zijn ploeggenoot Branden Eden waar Jarabek slechts zijn stick tegenaan hoefde te duwen voor de 1-0.De 2-0 vlak daarna werd Select 4-U Devils figuurlijk in de schoot geworpen. Door goed storend werk in de 7e minuut van Nick de Jong (de verdediger speelde opnieuw als aanvaller bij afwezigheid van Jeffrey Melissant wegens een rugblessure) en Harley Verkroost kreeg de Luikse verdediging de puck niet goed weg. Het rubber bleef vlak voor het eigen doel liggen en de Nijmeegse captain Levi Houkes wist hier wel raad mee: 2-0. Hoewel naast Melissant ook Boris van Bergen en Jake Hendriks ontbraken wegens blessures was dit voor Select 4-U Devils geen reden om na de vroege voorsprong rustig aan te doen.

Integendeel, het toch al hoge speeltempo werd nog een tandje opgevoerd en de ene na de andere aanval golfde richting het Luikse goal. Bij een zeldzame uitval van de bezoekers in de tiende minuut toonde goalie Deniz Mollen van Select 4-U Devils zijn uitzonderlijke talent door oog-in-oog met een Waalse aanvaller een doelpunt te voorkomen met een niet te evenaren redding. Nog geen minuut later lag de puck wel in het andere doel: De Jong rondde een met Verkroost opgezette combinatie doeltreffend af voor 3-0. De spelers van Bulldogs leken aangeslagen en de 4-0 in de 17e minuut hielp nu niet bepaald om dit te veranderen. In de powerplay kwam via Eden en Jarabek de puck bij Houkes. Die haalde van randje aanvalsvak hard uit en nadat het speeltuig van richting was veranderd, kon Spano slechts vissen.

Hiermee leek de wedstrijd vroegtijdig beslist, maar in het ijshockey bleek het onmogelijke soms toch mogelijk te zijn. Na precies 25 minuten zuivere speeltijd benutte Select 4-U Devils opnieuw een man-meer-situatie. Terwijl Bryan Henry wegens een cross-check op de Luikse strafbank zat, maakte De Jong 5-0 met asistentie van Jarabek en Houkes. Jarabek had zijn beste actie tot de 28e minuut bewaard. Na eerst een tegenstander in het spreekwoordelijke bos te hebben gestuurd gaf hij een wonderschone pass op Eden die vlak voor de goalie zijn hoofd koel hield: 6-0.

“Dit is een echte teamprestatie. Iedereen was bereid om voor elkaar te werken.”

Op het moment dat 2 Nijmegenaren (Jay Plamont en Jurryt Smid) op de strafbank zaten, zorgde Jessyko Bernard voor 6-1 in de 31e minuut, al dachten veel Nijmeegse fans dat Mollen (opnieuw) een treffer had voorkomen. Het waren overigens de enige strafminuten die een gedisciplineerd Select 4-U Devils deze avond moest incasseren van scheidsrechter Keus. Nog voor het verstrijken van de tweede periode werd het 7-1  met opnieuw Jarabek (hij had in totaal naast zijn doelpunt ook 5 assists) als aangever en Branden Eden als afmaker.

De toeschouwers gingen er nog eens goed voor zitten in de derde periode en ze werden niet teleurgesteld door Select 4-U Devils. In de 42e minuut maakte Dylano Bijsterbosch zijn eerste doelpunt voor de Nijmegenaren in de BeNe-League met dank aan teamgenoot Kai Willems. De Luikse aanvoerder Jordan Paulus gaf met zijn goal in de 43e minuut de stand voor zijn ploeg een wat vriendelijker uiterlijk, maar dit werd een halve minuut later meedogenloos hersteld door Wessel Copier met zijn 9-2. Dat Eden in de 52e minuut zijn hattrick et 10-2 voltooide was alleen voor statistici nog van belang, al waardeerden de thuisfans de dubbele cijfers en vooral het vertoonde spel er niet minder om. Onder een staande ovatie reden de spelers van Select 4-U Devils (waar ook nog ‘jonkie’ Casper Lepoutre ijstijd kreeg) hun ereronde.

Coach Ron Plamont van Select 4-U Devils was uiteraard een tevreden man na afloop. “Het begint allemaal met werken”, zei de Nijmegenaar. “Dit is een echte teamprestatie. Iedereen was bereid om voor elkaar te werken. Ja, het klopt dat de derde aanvalslijn ook belangrijk was. Ze hebben heel goed gespeeld tegen hun derde lijn en zelfs 2 keer gescoord. Bovendien zorgden ze voor straffen aan hun kant. En goalie Mollen? Ja, die was inderdaad fantastisch. Maar dit komt ook door de teamprestatie. Als de verdediging goed staat, we hebben de tegenstander goed aan de buitenkanten gehouden, groeit ook het vertrouwen bij de keeper. En als die goed speelt, krijgen ook de verdediging en de aanval meer vertrouwen. En een aanval die met vertrouwen speelt, scoort ook. Je hebt natuurlijk ook een beetje geluk nodig, maar ik ben erg blij met ons spel vanavond.”

Met nog 2 zware thuiswedstrijden (tegen Geleen en Herentals) en 2 op papier eenvoudige uitduels (bij Antwerpen en Tilburg) voor de boeg, keek Plamont al even voorzichtig vooruit: “De overige resultaten zijn ook gunstig voor ons. Ook hierbij heb je wat geluk nodig. Maar hopelijk zijn we volgende week weer wat completer. Of De Jong dan als aanvaller blijft spelen?  Hij is van grote waarde voor ons, niet alleen als verdediger maar ook als aanvaller. Ik verwacht dus dat hij voorin blijft.” Los van de mogelijke positie van de 38-jarige Nijmegenaar lijkt Select 4-U Devils op het juiste moment te pieken, een eigenschap waar al vanaf het begin van dit seizoen aan was gewerkt. En vreemd genoeg lijkt de ploeg alleen maar sterker te worden naarmate het aantal spelers dat om welke reden dan ook afhaakt, toeneemt.

Komende vrijdag, 21 februari, staat de volgende kraker op het programma. Microz Eaters Limburg bezoekt dan het Triavium. Bij winst op de Geleense formatie is een plaats in de Play-Offs een zekerheidje. De Nijmegenaren willen echter meer, een hogere plaats op de eindrangschikking zorgt voor het ontlopen van Heerenveen in de kwartfinale.

Uw steun als fan van de Select 4-u Devils is daarbij onontbeerlijk.

Koop uw kaarten via Ticketpoint !

 

 

Hoofdsponsoren