10x
5x
1x
1x

Terughalen en binnenhalen: Kay & Kai

Bestuur
3 mei 2019

Een drukke week voor het bestuur van de Devils Nijmegen werd vlak voor het weekend bekroond met de  volgende stap in het completeren van de selectie voor het komende seizoen.

Het werd uiteindelijk een weekend van Terughalen &  Binnenhalen

Terughalen: Kay Gielen

Vanuit Luik komt allrounder Kay Gielen naar Nijmegen. De bijna 27-jarige aanvaller speelde in het seizoen 2017-2018 al voor de Devils, maar verkaste vorig jaar naar de Bulldogs in de Belgische industriestad Luik. Een verblijf wat hem op zich beviel, alhoewel hij in Luik in de verdediging werd opgesteld. Desondanks scoorde hij 7 maal en tekende voor 41 assists. Na zijn vertrek uit Nijmegen bleef er een intensief contact met de Devils, allemaal gericht op een snelle terugkeer.

“Ik ben blij weer terug te keren in Nijmegen. Ik heb hier mijn plezier in het spelletje helemaal teruggevonden en voelde mij hier in het seizoen 2017-2018 dan ook erg gewaardeerd door selectie,staf en fans. Ik heb altijd nauw contact gehouden met Nijmegen, met name met captain Levi Houkes. Hij heeft dan ook een belangrijke bijdrage geleverd in mijn terugkeer. Het seizoen bij de Devils Nijmegen was voor mij persoonlijk een van mijn beste jaren en ben er meer dan klaar voor hier met deze mooie selectie een geweldig vervolg aan te geven”, aldus Kay Gielen.

 

Binnenhalen: Kai Willems

Dezelfde route maakt aanvaller Kai Willems. Hij zal samen met zijn teammaat Kay Gielen ook de overstap maken van Luik Bulldogs naar de Devils Nijmegen.

De 22-jarige Willems was onderdeel van het Nederlandse team op de WK in Estland.

Kai doorliep de jeugdopleiding in Geleen en speelde daar 3 seizoenen in de hoofdmacht. In het seizoen 2017-2018 nam de Geleense formatie tussentijds afscheid van de toen 20-jarige Limburger.

Het Geleense bestuur verklaarde dat er geen sportieve gronden zijn voor het vertrek van Willems. “De beslissing is op geen enkele wijze gebaseerd op zijn sportieve prestaties, maar door een nadrukkelijk verschil van inzicht over zijn handelen en verantwoordelijkheden jegens het team en teambelang”.

Voor Willems blijft het een vreemde zaak maar is het inmiddels wel een afgesloten hoofdstuk. “Ik heb toen onderdak gevonden bij Luik en heb daar in anderhalf seizoen de draad weer opgepakt. De kans die ik nu krijg bij de Devils, zal ik met beide handen aangrijpen. Ideaal natuurlijk dat ik samen kom met Kay Gielen, plaatsgenoot en teamgenoot, maakt het voor beide wat makkelijker wekelijks dusdanig veel kilometers te moeten rijden”.

Hoofdsponsoren