Tilburg (nog) een maatje te groot

5 oktober 2021

De Ahoud Devils zijn zondagmiddag met een 5-1 nederlaag uit Tilburg vertrokken. Een uitslag die recht deed aan de verhoudingen, Tilburg was met een jong en snel team de Ahoud Devils net een schaats voor.

De Ahoud Devils traden met een gekortwiekt team aan. Vaste en ervaren waarden als Peter Vissers en Yordie Mater ontbraken in de line up. Onze import Jakub verblijft kortstondig in zijn geboorteland Slowakije en zal volgende week weer mee komen trainen. Derek Knetter, onze ijshockeyende registeraccountant uit Amerika speelde zijn eerste wedstrijd voor de Devils. Een geweldige grote en voor Nederlandse begrippen vaardige speler.

Met een relatief kleine selectie kwamen onze jeugdspelers volop aan bod. Yan Kokke (de zoon van), Floris Vooren en Guus Jansen zijn nog onder de 18. Ze speelden volop mee, de Devils speelde constant met drie lijnen. Coach Eric Mater laat de jongelingen meteen aan het hogere niveau ruiken onder het motto: we moeten spelen met wat we hebben en zo worden ze alleen maar beter. Zo ging het vroeger ook en dat heeft grote talenten voortgebracht.

Dat we met jonge jongens aantraden was te merken, de zenuwen gierden door de benen. Rond de twaalfde minuut in de eerste periode scoorde Tilburg na een fout in onze verdediging de eerste. En toen ging het snel. Het Tilburgse team (onder leiding van Nijmegenaar Levi Houkes) rook bloed en al snel liep het in de eerste periode uit naar 4-0. Opgemerkt: het waren nagenoeg allemaal powerplay goals. Vele gemakkelijk gegeven straffen (met name de too many men straf) hielp de Tilburgers in het zadel.

De tweede periode eindigde ondanks wederom veel straffen tegen de Ahoud Devils in een 1-1. De derde periode was geheel evenwaardig met een brilstand 0-0. Dit ondanks vele straffen en een aantal 5 op 3. De goal van de Devils kwam op naam van wie anders Jay Plamont (assist Ricky van Haren en Boris van Bergen). Ja, die later met een game het ijs moest verlaten omdat hij het verbale getreiter van de Tilburgers zat was en vlak voor tijd zijn gram ging halen. Zijn opponent mocht ook het ijs verlaten, waardoor ook qua strafminuten de stand in de derde periode gelijk was.

Het verlies is jammer, het perspectief goed. Tilburg heeft al gewonnen van Eindhoven. Eindhoven de gedoodverfde favoriet in deze competitie. De Ahoud Devils hebben goed weerstand geboden in de tweede en derde periode en dat met een gedecimeerde groep. De jongelingen hebben in de tweede en derde periode de zenuwen uit de benen geschaatst en zich prima staande gehouden. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Hoofdsponsoren