Unieke goal verlevendigt ruim verlies tegen Kemphanen

12 februari 2023

Ahoud Devils Nijmegen leed zondagavond in eigen huis een ruime nederlaag tegen Eindhoven Kemphanen. De ontmoeting werd in de slotfase nog wel verlevenigt met een uniek doelpunt.

Tijdens een delayed penalty tegen Devils in de slotfase haalde Kemphanen doelman David Reid naar de bank voor een extra aanvaller. Vanuit het aanvalsvak passte Eindhoven naar achteren. Omdat daar geen verdediger stond, schoof de puck tergend langzaam in het lege net. Aangezien eigen doelpunten niet bestaan in het ijshockey, kwam de treffer op naam van Daan Mater.

Die mocht vervolgens direct doorschaatsen naar de strafbank, omdat zijn interference de aanleiding vormde voor de delayed penalty. Doelman David Reid van Eindhoven eindigde daardoor de wedstrijd met een save percentage van 100 procent, maar zonder shutout. Het was een detail in een uiteindelijk door Kemphanen met 12-1 gewonnen duel.

Punten verzamelen

De Eindhovenaren beschikken over een aantal spelers met extra kwaliteiten en dat bleek tijdens het duel dat op het voor Nijmegen ongebruikelijke tijdstip van zondagavond 20.00 uur werd gespeeld. Ratislav Veres verzamelde maar liefst zeven punten voor Kemphanen en Mike Verschuren pikte zelfs nog een puntje meer op.

Spannend was het daarbij eigenlijk nooit. In de zevende speelminuut stond Kemphanen al met 0-3 voor en was het duel eigenlijk wel beslist. Wat daarna volgde was een wedstrijd waarin de irritaties en de score opliepen. Eindhoven was vooral in de transitie en op snelheid een niveau beter dan Nijmegen en bleef de volle zestig minuten jagen op doelpunten.

 

Toch waren er voor Devils naast het unieke eredoelpunt met nog 2,5 minuut te spelen nog wel meer dingen die goed gingen. De penaltykill hield goed stand tegen de Eindhovense powerplay die volop in actie kwam. In de tweede periode wist Jeroen Raats een treffer te scoren met een man meer op het ijs en tijdens de vijf minuten na de uitsluiting van Jelle Derks in de slotperiode capituleerde Devils twee keer. Daarmee maakte Nijmegen 9 van de 12 powerplays onschadelijk. Ook de eigen powerplay zag er bij vlagen verzorgd uit.

Devils heeft nu nog één wedstrijd op het programma staan in de reguliere competitie. Op vrijdag 24 februari komt Smoke Eaters Geleen op bezoek in het Triavium. Daarna volgt vermoedelijk nog een vervolg met play-offs in de Eerste Divisie, maar daarover later meer informatie.

 

Hoofdsponsoren