10x
5x
1x
1x

Van der Schuit rekent af en bepaald winst Nijmegen op 3-4

3 november 2019

Select 4-u Devils speelde zaterdagavond in de Haagse Uithof met een hoop inzet, alleen ontbrak lange tijd de scherpte en het vloeiende combinatiespel. Den Haag miste beide imports, maar goalie Tom Barendregt beleefde een topavond en wist menig schot van de Devils te weren.

Een goed gevulde Uithof zag de thuisploeg via ex-Devils Justin Evers op 1-0 komen, nog voor het eerste rustsignaal maakte Jasper Kick de 2-0 voor de Hagenezen. Na de eerste periode leken de kaarten eigenlijk al geschud. Het was echter Raymond van der Schuit die zijn ‘oude’ ploeg tweemaal op de pijnbank legde en met een doelpunt in de 45ste en 49ste minuut de stand terecht gelijk wist te trekken.

De derde periode was voor beide teams zwaar en rommelig. Den Haag miste vrijwel een complete lijn en de Select 4-u Devils moeten het momenteel meer hebben van hard werken dan van soepel combinatiespel. Inmiddels verdween verdediger Jurryt Smid naar de kleedkamer en viel geblesseerd uit. Nijmegen miste daarnaast ook al Kai Willems die vrijdag tegen Zoetermeer een blessure op liep.

Op het moment dat het publiek zich opmaakte voor een overtime, wist Raymond van der Schuit de 2-3 te scoren en leken de Nijmegenaren de verlenging te kunnen ontlopen.

Aanvaller Levi Boer scoorde nog geen minuut later de gelijkmaker en met een kleine 2 minuten op de klok sleepte beide teams zich richting einde van de wedstrijd. Raymond van der Schuit prikte 17 seconden voor tijd de winnende achter de Haagse goalie waardoor de ploeg van Chris Eimers geen tijd meer resteerde om die achterstand te corrigeren.

De halve finales voor de Nederlandse Beker zijn daarmee duidelijk. Op 20 december zullen de Select 4-u Devils in een thuiswedstrijd aantreden tegen Cairox HIJS Den Haag. De 2e wedstrijd in de ‘Best-Of-Two’ zal dan waarschijnlijk op zaterdagavond 21 december in de Uithof worden afgewerkt. Voorverkoop voor deze halve finales zal binnenkort starten.

Hoofdsponsoren