10x
5x
1x
1x

Voorbeschouwing IJshockeykraker: Ahoud Devils ontvangt Unis Flyers Heerenveen in Triavium

Bestuur
1 oktober 2018

Vrijdagavond 5 oktober om 20:30 uur ontvangt de Nijmeegse koploper de ambitieuze Friezen van Unis Flyers Heerenveen. Met Mike Nason als coach en Jacco Landman als assistent, is de opdracht duidelijk. De Friezen willen absoluut voor de titels gaan. Vorig jaar waren de Unis Flyers finalist om de Ron Berteling Schaal, finalist in het bekertoernooi, finalist in de Final Four om het Nederlands Kampioenschap en tot slot ook nog finalist om het kampioenschap van de BeNe League. Het moet erg wrang zijn geweest voor de Flyers, alle finales gingen verloren, met andere woorden: ‘Helemaal niets’.

De ouverture van dit seizoen verliep voor de ploeg van Mike Nason wat positiever. In eigen stadion werd Den Haag met 3-1 verslagen in de finale om de RBS-Schaal. Alexander Jacobs, coach van de Devils, aanschouwde die wedstrijd en zag 2 ploegen waar Nijmegen absoluut rekening mee moet houden. Met landskampioen Den Haag werd inmiddels al afgerekend, de 1-4 winst van afgelopen vrijdag heeft een aantal mensen verrast, maar dat zijn voornamelijk mensen niet woonachtig in de regio Nijmegen. Één ding hebben de Flyers en de Devils gemeen, beide ploegen kregen een torenhoge ambitie mee voor dit seizoen. Nijmegen speelde reeds 2 wedstrijden in de bekercompetitie en gaat fier aan de leiding, de Flyers hebben afgelopen weekend geen wedstrijden gespeeld zodat de wedstrijd tegen de Devils dan ook hun start van de bekercompetitie is. 

Heerenveen trok Trevor Hunt aan vanuit Herentals, daarnaast kwam ook de 22-jarige Amerikaan Todd Ratchford de defence van Heerenveen versterken. Pippo Limnell Finocchiaro is ook dit jaar een vaste waarde in de verdediging waardoor met name die Heerenveense posities achterin sterk bezet zijn. Verder bleef Heerenveen relatief rustig op de transfermarkt, Jasper Nordemann, vorig seizoen Nijmegen, maakte samen met zijn broertje Viktor de overstap naar Heerenveen. Daar staat tegenover dat men afscheid heeft genomen van Valentijn Bouten en Yan Turcotte , voor de rest geen mutaties in de Friese ploeg. 

Voor wat betreft de aanval dus weinig verandering bij Heerenveen. Men koos bewust voor de routiniers, de 30-plussers Brent Janssen, Ronald Wurm, Marco Postma en Tony Demelinne, inmiddels wat minder snel allemaal, maar verschrikkelijk ervaren.

AHOUD DEVILS GEBRAND OP OVERWINNING

Na de voor Tilburg Trappers ontluisterende nederlaag in Triavium vorige week, is het de Devils er alles aan gelegen om in de thuishaven ook tegen een van de favorieten goed te presteren. Heerenveen is nou eenmaal een rechtstreeks concurrent voor de Nederlandse beker. Wat dat betreft is het zo snel al in het seizoen een tamelijk cruciaal weekend voor de Devils. Na de wedstrijd tegen Heerenveen, reist de ploeg zondag af naar Geleen voor de ontmoeting tegen de Microz Eaters Limburg. Na het weekend kan Alexander Jacobs al een beetje de balans opmaken. Dan zijn er 4 wedstrijden gespeeld waarvan 3 tegen rechtstreekse concurrenten. Maar goed, eerst maar de focus op de ijshockeykraker tegen Unis Flyers Heerenveen. Vrijdag 5 oktober, aanvang 20:30 uur. Stadion open vanaf 19:30 uur.

Wees er op tijd bij en steun de Ahoud Devils Nijmegen, klik op onderstaande banner en bestel uw tickets online:

 

 

 

 

Hoofdsponsoren