10x
5x
1x
1x

Wedstrijd duurt 3 minuten te lang: 5-7 verlies voor landskampioen

Bestuur
10 maart 2019

De Ahoud Devils leken heel lang de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zonder echt te domineren en in een duel met veel fouten aan beide zijde, kwamen de Nijmegenaren met 2 goals van Nick de Jong op een 2-0 voorsprong. Yan Turcotte hield Geleen in de race door Deniz Mollen vanaf de zijkant te verschalken en bepaalde de eindstand in de eerste periode op 2-1.

Na de eerste onderbreking scoorde aanvoerder Levi Houkes en Marcel Kars de 3-1 en 4-1 en leek het voor Nijmegen verder een rustige avond te worden.

De vermoeidheid in het team was groot door de 3e wedstrijd in 5 dagen tijd en Nijmegen nam even wat gas terug.

Tom Smits en Lars van Sloun maakte daar namens de Microz Eaters Limburg handig gebruik van en verkleinde de achterstand wederom naar 1 doelpunt, met de 4-3 stand in het voordeel van Nijmegen werd de kleedkamer weer opgezocht. 

Toen in de derde periode na 7 minuten Jeffrey Melissant de 5-3 binnen tikte leek er geen vuiltje meer aan de lucht, Nijmegen had kansen voldoende om de voorsprong uit te breiden maar verzuimde daar jammerlijk. Geleen was niet bij machten om initiatief te tonen en de wedstrijd leek volledig op slot, tot 3 minuten voor tijd. 

Guido Walenciak: “Dit was ongelooflijk wat wij deden, een Nijmeegse manier waarop Geleen de wedstrijd in de pocket steekt”

De oud-goalie van Nijmegen, tegenwoordig betrokken bij de Microz Eaters Geleen, noemde het een Nijmeegse manier waarop de Limburgers tot ieders verbazing in 3 minuten tijd een 5-3 achterstand in een 5-7 voorsprong wisten om te buigen. Zelden zal het voorgekomen zijn dat een slotfase van 3 minuten een zekere winnaar 4 doelpunten gepresenteerd krijgen en daardoor met lege handen blijft staan. 

Nick Verschuren, Vadim Gyesbreghs en 2 maal Tom Marx werden daarmee de geprezen spelers van de Limburgse formatie en brachten de stand in de serie op 1-1. Komende dinsdag zullen de 2 ploegen elkaar voor de 3e en beslissende wedstrijd ontmoeten in Geleen. Verdediger Nick de Jong zal daar niet mogen meespelen, hij liep zondag tegen een Game-Misconduct op en is daardoor de komende wedstrijd geschorst. Kayo van Zoest zal dan wel weer van de partij zijn, hij kwam de afgelopen 2 wedstrijden niet in actie. Voor de verliezer is de competitie komende dinsdagavond afgelopen, de winnaar zal moeten aantreden in de halve finale tegen Herentals. De Nijmeegse fans zullen dus tot dinsdagavond moeten afwachten of de Ahoud Devils nog minimaal 1 thuiswedstrijd in deze competitie in eigen huis mogen spelen. Ook al mochten de Ahoud Devils uitgeschakeld worden, de club, fans en sponsors kunnen terugkijken op een voortreffelijk seizoen waarin zowel de Nederlandse Beker als het Nederlandse Kampioenschap werd binnengehaald. 

Hoofdsponsoren