Wedstrijdverslag AHOUD Devils – Tilburg Trappers

9 december 2022

Ahoud Devils Nijmegen vs Vs Tilburg Trappers 
 
Oftewel Goliath tegen David. Tilburg Trappers heeft het voor elkaar. Een team in de Oberliga, vele keren kampioen in deze competitie. Een flinke begroting voor alle teams en daardoor een aan aanzuigende werking op alle talenten in onze geliefde sport. De van nature uitdager van ons Nijmeegse ijshockey team. In de roemruchte jaren een echt clash. 

Helaas is de situatie in 2022 anders. Geen Nijmeegs ijshockey bolwerk meer. Na het zoveelste faillissement is de zoveelste keer van opbouw begonnen. Enkele Nijmeegse diehards, met het hart op de goede plaats, aangevuld met de jeugd moet het gaan doen in de Eredivisie. De jongens betalen gewoon contributie, hun eigen uitrusting, eigen sticks, eigen reiskosten. En dat allemaal met het AHOUD Devils hart op de goede plek.

Onder toeziend oog van de hoofdsponsor Harry Roelofs en Hans Cleijne van Prekan (voor de echte Marieken Koffie), ging de wedstrijd van start. Tilburg met 3 Nijmeegse jongens in de gelederen. Renzo van Brink, Floris Vooren en Derek Knetter. 

Nijmegen begon goed en sterk aan de wedstrijd en wist gewoon op voorsprong te komen. Tilburg was zeker sterker maar niet gevaarlijk. De dreiging was er, de schoten minimaal en daar waar geschoten werd, vonden de schoten de uitmuntende Tomislav Hrelja op haar weg. De eerste periode werd afgesloten met een 1-1 stand. Ondanks 3 powerplays tegen waarbij, zoals iedereen dat kon zien, de klasse justitie de fluit beheerste. Een val over een uitgestoken stick van Tilburg werd niet bestraft een val over een Nijmeegse stick wel.  

Des te knapper dat met een gelijke stand de eerste periode werd afgesloten. Keihard werken met een uitblinkende defensie en een knallende Jelle Derks voorin. Wat ontwikkelt deze jongen zich geweldig. Wat vertrouwen, ijstijd en goede coaching met een talent kan doen!

In de tweede periode liepen de AHOUD Devils tegen een paar vervelende tegendoelpunten aan. De straffen bleven aan de verkeerde kant vallen en deze periode werd afgesloten met een 3-0 verlies. De stand na de tweede periode: 4-1. 

De laatste periode wisten de AHOUD Devils zich weer op te richten. Met slechts een 1-0 verlies werd deze afgesloten. Onder toeziend oog van 300 trouwe en enthousiaste toeschouwers werd Tomislav gekozen tot man of the match. Ondanks het verlies: lachen en trotse gezichten: we hebben weerstand geboden en we groeien. We worden beter, we worden sterker, we worden slimmer, we zijn een team en we spelen met het hart voor de AHOUD Devils. Kampioen worden we de komende jaren niet, sterker wel en we bieden een serieus leuke avond uit in het prachtige Triavium met de mooiste teamsport op aarde.

Hoofdsponsoren