Yeti’s haalt dubbele cijfers in Triavium

4 februari 2023

Ahoud Devils Nijmegen speelde tegen de Yeti’s uit Breda zeker niet zijn slechtste wedstrijd van het seizoen, maar liep uiteindelijk toch tegen een stevige nederlaag aan. Boris van Bergen scoorde twee keer voor Nijmegen, terwijl captain Mike Vedder voor twee assists tekende in de 3-10 nederlaag.

Halverwege het duel leek er wellicht nog iets leuks in het vat te zitten voor Nijmegen. De ploeg van coach Danny Cuomo kwam via twee powerplaygoals terug van een 1-4 achterstand tot 3-4. Van Bergen pikte eerst attent een rebound op en enkele minuten later passeerde hij met een diagonaal schot de Bredase doelman Wim van den Hout jr.

Direct na de aansluitingstreffer kreeg Nijmegen zelfs nog een kansje op de gelijkmaker. Daar bleef het voor Devils echter bij. Eerst was het Bram van Uden die de marge voor Yeti’s terugbracht naar twee goals. Vervolgens liep Daan Mater tegen een straf van vijf minuten aan wegens charging en tegen de tijd dat hij terugkwam op het ijs was Yeti’s via de Canadees Kyle Chagnon en Mickey van Loon uitgelopen naar 3-7 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

Snelle openingsgoal

De ontmoeting was op de slechtst mogelijke manier begonnen voor Nijmegen. Vanaf de eerste face-off zette Breda een aanval op, die vervolgens vakkundig werd afgerond door de ervaren Jeroen van den Broek. Binnen twintig seconden na het openingssignaal was het al 0-1. Iets meer dan zes minuten later zorgde Roderick van den Hout, ooit nog kortstondig in dienst van Nijmegen, er met een raak schot uit de verre hoek voor dat Yeti’s uitliep naar een ruimere voorsprong.

Een delayed penalty gaf Nijmegen de kans terug te komen in de wedstrijd. Daan van den Boogaardt zette goed door en rondde ook nog succesvol af. Ook deze aansluitingstreffer werd door Yeti’s ongedaan gemaakt. Arthur van den Hout, de derde van de drie Bossche broers in de opstelling van Breda, scoorde in de slotminuut van de openingsperiode en bezorgde zijn ploeg daarmee duidelijk het voordeel. Zeker toen Elia Urlings er kort na de eerste pauze zelfs 1-4 van maakte.

Yeti’s heeft een interessante ploeg met veel spelers met een verleden in Tilburg, aangevuld met wat buitenlandse jongens en wat andere spelers van buiten. De club is met de eigen jeugd succesvol aan het bouwen aan een solide toekomst en heeft opgeteld prima, fysiek sterk, eerste team dat een meer dan behoorlijk seizoen speelt in de Eredivisie.

Dubbele cijfers

In de wedstrijd tegen Nijmegen liep de ploeg uiteindelijk nog uit naar dubbele cijfers. Vroeg in de slotperiode zorgde Roy van de Wouw met een deflectie uit het boekje voor de achtste treffer en in de slotminuut profiteerde de ploeg van coach Peter van Kaam nog van een dubbele straf tegen Mike Vedder en Daan van den Bogaardt met goals van Jeroen van den Broek en Sander Horvers.

Devils komt zondag alweer in actie. Om zes uur staat de uitwedstrijd in Tilburg op het programma. De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 10 februari als Zoetermeer Panters op bezoek komt. Het is een dubbel thuisweekend voor Nijmegen, dat op zondag ook nog een ontmoeting met Eindhoven speelt. Vrijdag 24 februari eindigt het reguliere seizoen met een thuiswedstrijd tegen Geleen.

Hoofdsponsoren