10x
5x
1x
1x

Zakelijk spelende Friezen winnen kraker: 2-5

Bestuur
6 oktober 2018

Unis Flyers Heerenveen strafte vrijdagavond een bij vlagen slordig spelend Nijmegen af. De Devils, vorige week nog winnend tegen de landskampioen, komt te kort in boeiend duel en verliest met 2-5 in eigen huis.

De routiniers van Heerenveen schudden de jonge talentvolle Devils behoorlijk wakker. In een goed gevuld Triavium waren de Friezen met zakelijk ijshockey, maar met name met het effectief afstraffen van persoonlijke fouten, uiteindelijk de winnaar. Onnodig puckverlies in het eigen verdedigingsvak, passes die onvoldoende aankwamen, het zorgde er voor dat het doel van Deniz Mollen te vaak onder druk kwam. Met de periodestanden 1-2; 1-2 en 0-1, incasseerde de Nijmegenaren hun eerste verlies in eigen huis.

“Tsja, die dingen gebeuren, ze staan nu na de fantastische seizoensopening met beide benen weer op de grond. Aan de winst voor de ploeg van Mike Nason valt niets af te dingen, wij waren niet scherp genoeg, teveel persoonlijke fouten,” aldus coach Alexander Jacobs.

Ondanks dat de Ahoud Devils een mindere wedstrijd speelde, was het een wedstrijd die duidelijk maakte dat beide ploegen tot de favorieten horen en verveelde de wedstrijd geen eigenlijk seconde. Het was inderdaad de ervaring van een aantal 30 plussers aan Heerenveense zijde die er voor zorgde dat de punten meegenomen konden worden. De Devils verliezen dan wel, maar de wedstrijd maakte duidelijk dat er voldoende kwaliteit is in de Nijmeegse ploeg om Heerenveen te kunnen verslaan. 

1ste periode:

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging het gelijk op. Kansen waren aan beide kanten schaars, men voelde de spanning welke nou eenmaal bij een ijshockeykraker hoort. Na een kwartier opende Tony Demelinne de score, 0-1. Iets meer dan 2 minuten later was het weer raak, het was de afgelopen zomer van Nijmegen naar Heerenveen vertrokken Jasper Nordemann die op aangeven van Kevin Nijland de 0-2 scoorde, reden voor een snelle time-out aan Nijmeegse kant. Vlak voor de eerste pauze scoorde Ritchie van Hulten op aangeven van captain Levi Houkes de 1-2.

2de periode:

De Ahoud Devils kwamen sterk uit de startblokken na de eerste pauze. Branden Eden verloor in de aanval de puck, maar deze werd door RJ Reed behendig opgepakt. De Canadese scherpschutter schoot behendig in de bovenhoek en trok de stand weer gelijk, 2-2.

Daarna volgde 7 minuten waarin beide ploegen volledig gelijkwaardig waren. Behoorlijke strijd om de puck, maar het was de slordigheid aan Nijmeegse kant waardoor de score op 2-2 bleef staan. Als je dan zelf niet scoort, dan weet men dat die aan de andere kant gaat vallen en dat gebeurde dan ook. Tony Demelinne maakte zijn tweede van de avond, 2-3, waarna Ronald Wurm er voor zorgde dat men met een 2-4 stand de derde periode in moest.

3de periode:

Ook in het slotstuk ontbrak de scherpte bij de Nijmegenaren, men zag wel de wil, maar het kwam onvoldoende uit de verf. Ronald Wurm scoorde 5 minuten voor het einde nog de 2-5, maar op dat moment hadden de Devils zich al neergelegd bij de eerste thuisnederlaag. 

De Nijmegenaren hebben 1 dag om te herstellen. Op zondag volgt de belangrijke en zware uitwedstrijd tegen de Microz Eaters Limburg.

Hoofdsponsoren